Milli Eğitim Bakanlığı 23 Mart itibariyle uzaktan eğitim sitemine geçti. Öğrenciler koronavirüs riskleriyle karşı karşıya kalmamaları amacıyla eğitimlerini TRT EBA TV üzerinden evde sürdürüyor. Arkadaşlarını, öğretmenlerini ve okullarını özleyen öğrenciler şimdi de ‘Okullar ne zaman açılacak, MEB açıklama yaptı mı, 30 Nisan’da okullar açılacak mı’ gibi soruları sık sık araştırmaya başladı. Corona virüs etkileri devam ederken beklenen azalma da henüz gerçekleşmiş değil. Peki, Okullar ne zaman açılıyor? MEB açıklama yaptı mı? Okullar ne zaman açılacak? İşte son gelişmeler…

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? MEB AÇIKLAMA YAPTI MI?

Türkiye’de 11 Mart’ta görülen ilk koronavirüs vakasının ardından riskleri bertaraf etmeye yönelik tedbirler uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda 2020 Nisan ara tatili öne çekilerek 1 hafta daha tatil verilip gelişmeler gözlemlendi. Vakalardaki artışın devam etmesi üzerine 23 Mart tarihi itibariyle öğrencilerin eğitimlerine evlerinden devam etmelerine karar verildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu doğrultuda Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile uzaktan eğitim modelini faaliyete geçirdi.

İlk etapta 2 haftalık olarak kararlaştırılan EBA ile uzaktan eğitim süreci, koronavirüs vakalarında beklenen artışın henüz gerçekleşmemiş olması nedeniyle öğrencilerin ve toplum sağlığının korunması adına 30 Nisan tarihine kadar uzatıldı.

25 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA ile uzaktan eğitim süresinin 30 Nisan tarihine kadar uzatıldığını, ‘Eğitimde elbette kayıplar olacaktır. Elbette eksikler olacaktır. Çocuklarımızın her türlü ihtiyacı için tüm senaryolara hazırız. Bu yolculuğu koşuyu yürüteceğiz inşallah. Bilim Kurulunun önerisiyle önümüzdeki süreci bir müddet daha uzatıyoruz. 30 Nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu. Bizim hazırlığımız olduğu için çalışmalarımızı daha geliştirerek ihtiyaçları karşılayacağız. Zaman zaman kamuoyunu da bilgilendireceğiz. Öncelikle çocuklarımızın sağlığı bakımından anne babalarımızın dikkatli olduğunun farkındayım.’ açıklamasıyla duyurdu.

Merak edilen ‘okullar ne zaman açılacak’ konusuna ilişkin Bakan Selçuk’un 25 Mart’ta yaptığı açıklamanın ardından henüz yeni bir karar ise belirtilmedi.

Okullar ne zaman açılıyor sorusunun, Bilim Kurulu ile yapılacak görüşmelerin ardından yapılacak yeni bir açıklama ile netleşmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim