Osmaniye’de evlilik hazırlığındaki Mami Emen, 14 Nisan’da yapacağı düğün için hayalindeki limuzini o tarihte uygun fiyata temin edemeyeceğini öğrenince çözümünü kendi buldu.

Emen, 3 bin 500 liraya satın aldığı 1978 model Renault 12’den limuzine çevirdi. Arkadaşı Sefa Kındır ile sanayideki bir tanıdıklarının iş yerine götürdükleri aracın karoserini (otomobilin dış bölümü) ikiye bölerek arasına demir profil yerleştiren Emen, otomobili yaklaşık iki metre uzattı. Arabaya konutlarda kullanılan camlardan takan Emen ve Kındır, ayrıca otomobilin içine led ışık ve ek koltuk yerleştirdi. Emen ve Kındır, trafiğe kapalı alanda yapılan testlerde de herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadı. Aracın satın alma ücretiyle birlikte toplam maliyeti 4 bin 500 liraya buldu.

3 GÜNDE BİTİRDİLER

Mami Emen, düğün için kiralayacak uygun şartlarda limuzin bulamadığını, bunun üzerine kendi aracını yapmaya karar verdiğini söyledi. Satın aldıkları 1978 model arabayı sanayiye götürdüklerini anlatan Emen, “Limuzini yaklaşık 3 günde bitirdik. Arabayı aldık, kestik, biçtik, aralara profil attık. Ortaya bu araba çıktı. İçine televizyon sistemi ve buzdolabı gibi eklemeler de yapacağız. Trafiğe çıkması için gerekli izinler tamamlanırsa kiralamayı bile düşünüyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim