Koronavirüs (coronavirüs) tedbirleri tüm yurtta titizlikle uygulanmaya çalışılırken yeni tedbir paketleri de peyderpey açıklanmaya devam ediliyor. Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs tedbirleri kapsamında açıkladığı 20 yaş altı sokağa çıkma yasağına ilişkin detaylar merak edildi. İşverenler ve belirtilen kapsam dahilinde olup çalışan işçiler, ’20 yaş altı çalışanlar ne olacak, 20 yaş altı çalışanlar ne yapacak’ sorularına yanıt ararken konuya dair açıklama Bakan Soylu’dan geldi. Peki, 20 yaş altı çalışanlar ne yapacak? 20 yaş altı çalışan işçiler ne olacak, idari izinli mi sayılacaklar? İşte bilgiler!..

20 yaş altı çalışanlar ne yapacak? 20 yaş altı çalışan işçiler ne olacak, idari izinli mi sayılacaklar? İşte bilgiler!..

20 yaşın altında olup bir işte çalışmakta olan vatandaşlar ve işverenler, sokğa çıkma yasağının ardından durumlarının ne olacağını merak ediyor.

4 Nisan saat 00.00 itibariyle 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkmaları yasaklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs (corona virüsü) tedbirleri kapsamında, 30 büyükşehir ile Zonguldak’a araç giriş çıkışlarının yasaklandığını, 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirildiğini duyurdu. Ayrıca toplu alanlarda maske takılması da zorunlu hale getirilirken 3 adım kuralına uymayanlara da ceza verilecek.

Ayrıca 20 yaş altı çalışanların durumu ile ilgili İçişleri Bakanlığı Genelgesi ve detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz;

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kaç gün ve kimler muaf? 20 yaş altı çalışanlar işe gidebilir mi? TIKLAYIN!

Yeni koronavirüs tedbirlerine ilişkin yapılan açıklamanın ardından 20 yaş altı çalışanların durumu merak edildi. İçişeleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, alınan karar doğrultusunda 20 altı olup çalışmakta olan vatandaşların yasak devam süre içerisinde idari izinli sayılacakları bildirildi.

Konuyla ilgili Gazeteci Candaş Tolga Işık Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüşme yaptığını ifade eden Gazeteci Candaş Tolga Işık sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ”Az önce İçişleri Bakanı @suleymansoylu’ya sokağa çıkma yasağı getirilen 20 yaş altındaki çalışan vatandaşları sordum, ‘Yasak devam ettiği sürece çalıştıkları kurumlarda idari izinli sayılacaklar’ dedi” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim