Kore kahvesi diye de anılan son günlerin trendi dalgona kahvesi, ismini Güney Kore’de karamelli şekere verilen ‘dalgona’ adından almaktadır. Son zamanlarda Tiktok ile popüler olan ve Instagram’a kadar taşan dalgona kahvesi Türkiye’de TikTok kahvesi olarak da anılmaya başlandı. Sosyal mecralar başta olmak üzere sanal dünyada sık sık karşımıza çıkan dalgona kahve nedir, nasıl yapılır, TikTok kahvesi nasıl hazırlanır gibi sorular da arama motorlarını sık sık meşgul etmeye başladı. Peki, kahve tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelen Dalgona kahve nedir? TikTok ile popüler olan dalgona kahvesi nasıl hazırlanır? İşte püf noktaları!.. Dalgona kahvesi hazırlanışının detaylarını yazımızdan okuyabilirsiniz.

DALGONA KAHVE NEDİR?

Dalgona, Güney Korelilerin karamelli şekere verdiği bir isim. Şeker kahve ve suyun karışım aşamasında rengi karamelli şekere benzediğinden dolayı söz konusu kahve Güney Kore’de bu ad ile anılıyor.

Türkiye’de de TikTok uygulaması aracılığıyla yayılan bu muhteşem lezzet, kahve tutkunlarının en çok tükettiği içecekler arasında yerini aldı.

Evde küçük kahve molaları için son derece kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilecek bu harika lezzetin tarifine haberimizin devamında yer verdik. İşte dalgona kahvesinin yapılışı!..

TikTok İLE POPÜLER OLAN DALGONA KAHVESİ NASIL HAZIRLANIR? İŞTE PÜF NOKTALARI!..

4-5 kişilik dalgona kahvesi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler;

1 çay bardağı granül kahve, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıcak su.

Dalgona kahve nasıl hazırlanır?

Şeker, granül kahve ve sıcak suyu derin ve dar bir kaba aldıktan sonra mikserle 10 dakika kadar çırparak karamel renginde köpüğümsü ve koyu kıvamlı bir karışım elde edilir.

Rengi açılıp kıvam aldıktan sonra dalgona kahve, dayanılmaz lezzetiyle tüketime hazır demektir.

Arzunuza göre birkaç küp buz kattığınız soğuk süte veya dilerseniz de sıcak süte dilediğiniz oranda karıştırarak tüketebilirsiniz.

Ayrıca bu karışımı her seferinde yeniden hazırla zahmetine girmenize gerek yok. Ölçüleri istediğiniz oranda artırabilir, buzdolabında veya düşük oda sıcaklığında birkaç gün muhafaza ederek de kullanabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim