Koronavirüs vakaları son haftalarda ülke genelinde hızlı bir artış gösterdi. Yaşanan artışa bağlı olarak da yeni tedbir ve kısıtlamaların getirilmesi gündemde. Ankara’da mesai saatlerinde yapılan düzenlemenin ardından İstanbul’da da benzer bir uygulamanın hayata geçirileceği belirtiliyor. Yaşanan yoğunluğun önlenmesi amacıyla İstanbul’da mesai saatleri değişiyor mu? İstanbul Valiliği’nden kademeli mesai açıklaması! Yeni mesai saatleri nasıl olacak? Konuya ilişkin detaylar haberde.

Son Dakika! İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’da kademeli mesai konusuna ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Çalışmalarımız sürüyor, yakın zamanda paylaşacağız.’ ifadelerini kullandı.

İstanbul’da mesai saatleri değişiyor mu? İstanbul Valiliği’nden hazırlık! Yeni mesai saatleri nasıl olacak?

Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’ın haberine göre İstanbul’da yapılacak mesai saatleri düzenlemesiyle yeni koronavirüs vaka sayılarındaki artışın engellenmesi amaçlanıyor. Benzer bir uygulama daha önce Ankara’da hayata geçirilmişti, ancak habere göre İstanbul’daki uygulama Ankara’dan farklı olarak sadece kamu kurumlarını özel sektörü de kapsayacak.

İstanbul Valiliği; sanayi ve ticaret odası, esnaf odalarıyla toplantılar yapıyor. Bu bağlamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle de perşembe günü bir toplantı gerçekleştirildi.

İstanbul’un 16 milyonluk nüfusu dikkate alındığında, mesai saatlerinin sabahın çok erken saatlerinde başlayabileceği öngörülüyor. Mesai saatleri ile ilgili yeni düzenlemenin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim