Akşama ne pişirsem?’ Her gün kendimize sorduğumuz ‘bugün akşama ne pişirsem?’ sorusu hepimizin belki de ortak noktası. Her gün aklınızı kurcalayan bu sorunun bugünkü cevabı ise sizler için hazırladığımız yazımızda. Farklı günlerde farklı tarifler hazırlayarak sizleri hem bu sorundan kurtaracak hem de pratik ve lezzetli tariflerle damaklarınızı şenlendireceğiz. Peki bugün akşama ne pişirsem?.. İşte bugün sizin için seçtiğimiz en güzel ve pratik Fırında sebzeli balık tarifi!.. Hem kolay hem de oldukça doyurucu patatesli, bezelyeli, havuçlu Fırında sebzeli balık, severek tüketeceğiniz bir lezzet. İşte Bugün akşama ne pişirsem? başlıklı içeriğimizde pratik akşam yemeği önerisi: Fırında sebzeli balık nasıl yapılır?Diriliş Postası‘na özel Fırında sebzeli balık tarifi ve püf noktaları yazımızın içeriğinde!..

Akşama ne pişirsem; Fırında sebzeli balık nasıl yapılır? İşte Fırında sebzeli balık tarifi

Gerekli malzemeler;

2 adet uskumru fleto (ya da tercihinize göre diğer mevsim balıkları) 1-2 adet orta boy patates 2 diş sarımsak 1 adet küçük boy soğan 1 çay bardağı bezelye 1 adet küçük havuç 1 küçük kapya biber 2 adet yeşil biber 1 küçük domates (tercihe göre katılmayadabilir) 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı zerdeçal 1/2 çay kaşığı köri 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 dilim ince kesilmiş limon Tuz

Fırında sebzeli balık hazırlanışı;

Temizlenip yıkanarak pişirmeye hazır hale getirilmiş balıkları istediğiniz ölçüde jülyen kesip rahatça karıştıracağınız bir kaba alın.

Sebzeleri de birbirine uygun büyüklüklerde jülyen doğrayın. Tavada az bir zeytinyağı ile harlı ateşte sebzeleri hızlıca soteleyin. Ateş yüksek olsun ki sebzeleriniz suyunu bırakmadan dış yüzleri kısa sürede kızarsın. Sotelenen sebzeleri balığın olduğu kaba alın, baharatları ve zeytinyağını da ekleyerek hafifçe harmanlayın.

Hazırladığınız malzemeleri fırın tepsinize, güveç kabınıza ya da fırın poşetine alarak balıklar ve sebzeler pişinceye kadar 190-200 derece ısıda pişirin.

*Eğer kızartmak istemiyorsanız tüm malzemeleri çiğ haliyle de fırın poşetinde pişirerek enfes bir sebzeli buğulama elde edebilirsiniz.

Hazırladığınız fırında sebzeli balık yemeğinizi, arzunuza göre mevsim salatası ve turşu eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim