Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs şuana kadar dünyada 500 bin vakaya ulaştı. Bu vakalardan 20 binden fazla insan hayatını kaybetti. Birçok ülkede ve Türkiye’de önlemler almaya devam ediyor. Türkiye corona virüsüne karşı topyekun mücadele etmeye devam ediyor. Virüsle mücadele tüm hızıyla devam ederken yeni tedbir paketleri de açıklandı. Bildiği üzere İçişleri Bakanlığı corona virüs salgını ile mücadele kapsamında marketler ve bakkalların çalışma saatleri ile ilgili bir genelge gönderdi. Mutfak ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar ise marketlerin saat kaçta kapanacağını araştırıyor. Peki, BİM, A101, ŞOK, Migros saat kaçta açılıyor ve saat kaçta kapanıyor, kaça kadar açık? İşte bakkal ve marketlerin açılış ve kapanış saatleri…

MARKETLER SAAT KAÇTA KAPANIYOR? BAKKALLAR KAÇA KADAR AÇIK?

Genelgeye göre, il ve ilçelerde tüm marketler 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet verecek. Market içindeki en fazla müşteri sayısı, depolar ve idari bürolar hariç olmak üzere müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın onda biri kadar olacak.

Genelgeye göre, il ve ilçelerdeki küçük, büyük tüm marketler en fazla 09:00-21:00 saatleri arasında hizmet verebilecek. Market içindeki en fazla müşteri sayısı müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın (depolar, idari bürolar vb. hariç) onda biri kadar olacak. Tüm marketler, hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asarak ilan edecek. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak Marketler aynı zamanda içeriye girmek için bekleyen müşterilerin en az bir metre mesafe ile beklemeleri gerektiğini sürekli hatırlatacak.

Editör: TE Bilisim