Mübârek Üç ayların ilki olan Receb-i Şerif’in ikinci Cuma gününde vatandaşlar hem Şehrullâh’ın hem de Cuma gününün faziletinden ve manevi zenginliğinden istifade etmek niyetiyle akın akın camiilere koşuyor. Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, Cenâb-ı Hakk’ın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı ‘cemaat’ (Allah’a ibadet maksadıyla bir araya gelen topluluk) içerisinde yer alabilmek ve Cuma namazını huşû içerisinde eda edebilmek için vatandaşlar, son hazırlıklarını yapıyor. Vaktinde yetişmek üzere Cuma namazına hazırlanan Müslümanlar bulundukları iller için ‘6 Mart cuma namazı kaçta kılınacak, cuma namazı saat kaçta’ sorularının yanıtını arıyor. Bu araştırmalar kapsamında İstanbul ve Çanakkale Cuma namazı saatlerine haberimizde yer verdik. Ayrıca Türkiye geneli il il cuma namazı saatleri bilgilerine de haberimizdeki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Çanakkale ve İstanbul’da Cuma namazı kaçta kılınacak? Diyanet ile 6 Mart Çanakkale, İstanbul Cuma namazı saatleri!..

DİYANET Türkiye geneli il il Cuma namazı saatlerine erişmek için tıklayınız!

İSTANBUL ve ÇANAKKALE’DE CUMA NAMAZI KAÇTA? (6 MART 2020)

İstanbul’da Cuma namazı saati bugün 13:20’de kılınacak. İstanbul için bugünkü ikindi namazı 16:32, akşam namazı 19:07, yatsı namazı ise 20:26’da olarak yer alıyor.

Çanakkale’de bugün cuma namazı saat 13:31’de kılınacak. Çanakkale için bugün diğer namaz vakitleri ise; İkindi 16:43, akşam 19:18, yatsı namazı ise 20:36 olarak belirtilmiştir.

Cuma gününe özel 1 bilgi;

İslâm âleminin bayramı Cuma gününde yapılması faziletli amellerden biri de bugün hususi olarak gusül abdesti almak, özellikle de Cuma namazına gusül abdesti alarak gitmektir. Bu konuda Rasûlullah s.a.v. Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde, ‘Cuma günü gusletmek bana farz, size nafiledir’ buyurmuşlardır. Buradaki ‘nafile’ ifadesi, Ümmet-i Muhammed için Cuma günleri gusül abdesti almanın sünnet olduğunu beyan içindir.

Editör: TE Bilisim