Dünya genelinde Türkçe’nin yaygınlaştırılması için yıllardır onlarca merkezde eğitim veren Yunus Emre Enstitüsü’nün (YEE) 60. merkezi, Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez’de kapılarını açıyor! Fırat Kalkanı Harekâtıyla terörden arındırılan bölgede yaşayan halk, yıllardır maruz kaldıkları iç savaşın izlerini Yunus Emre Enstitüsü tarafından açılan ve Türkçe’nin birinci dil olarak okutulacağı merkezde bölgenin kültürel ve coğrafi konumuna yönelik çeşitli sanat ve zanaat dallarında da eğitim alma imkânı bulacak.

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ 60. MERKEZİNİN KAPILARINI AZEZ’DE AÇIYOR!

Suriye’nin Halep kentine bağlı bir yerleşim merkezi olan Azez’de yer alan ve daha önce halkla ilişkiler merkezi olarak kullanılan bina, iç savaş nedeniyle gerçekleşen bombardımanlarda harâb olmuştu. Cumhurbaşkanlığı’nın girişimleriyle Türkiye’ye devredilerek Yunus Emre Enstitüsü’nce bakım ve onarımı yapılıp yeniden kullanılır duruma getirilen merkez, Azezlilere Türkçe’nin birinci dil olarak okutulacağı bir mekân olarak hizmet verecek.

Söz konusu merkezde aynı zamanda taş oymacılığı, halı dokuma, zeytin yetiştiriciliği ve bölgenin kültürel ve coğrafi konumuna uygun daha birçok sanat ve zanaat dalında eğitim fırsatı da sunulacak.

Merkezde ayrıca kadınlar ve çocuklara yönelik olarak özellikle iç savaşın yol açtığı travmaları unutturacak eğitim ve etkinlikler de düzenlenerek rehabiliteleri sağlanacak.

MERKEZDE GÖREV YAPACAK EĞİTMENLER, KİLİS’TE EĞİTİM ALACAK

Azez’deki merkezde eğitim verecek olan eğitmenler, Yunus Emre Enstitüsü’nün Kilis’teki merkezinde yetiştirilerek, ardından güvenli bölgede Azezlilere hizmet vermek üzere görev alacak.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), yıllardır yurt dışında açtığı merkezlerle Türk kültürünü ve Türkiye’nin perspektifini tanıtmak için dünya çapında faaliyetler yürütüyor.

Editör: TE Bilisim