Dünyanın önde gelen denetleme firması Deloitte tarafından gerçekleştirilen Deloitte Teknoloji Fast Programı, dünyanın en iyi teknoloji şirketlerini büyüme oranlarına göre kıyaslıyor. Euro kuru üzerinden büyüme oranlarının hesaplandığı 2019 programına Türkiye’den de 21 şirket listeye girmeye hak kazandı.

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki en hızlı büyüyen teknoloji firmaları listesinde toplamda 22 farklı ülkeden yazılım şirketleri bulunuyor. Ortalama %1258 büyüme oranıyla 2019 listesinde birinci sırada ise finans ve bankacılık sektöründe hizmet veren Revolut firması bulunuyor.

Deloitte 500’de Öne Çıkan Sektörler

Dünyada en hızlı büyüyen şirketler arasında Fintech, Çevre Teknolojisi, Yazılım ve Medya sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar bulunuyor. Türkiye’de de Yazılım sektöründeki firmalar en hızlı büyüyen firmalar arasında kendilerine yer buldu.

Listeye 20. sıradan giren Bulutistan % 5085 büyüme oranı ile Türkiye’nin en iyi yazılım şirketi oldu. Yenilikçi bulut bilişim servisleri sunan şirket, işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik bulut odaklı çözümler sunmaya odaklanıyor.

Listede 57. sırada yer alan araştırma, içgörü ve perakende teknolojileri platformu REM People, yüzde 2003 büyümeyle Türkiye’nin en hızlı büyüyen ikinci firması olurken çağrı ve saha hizmetleri sunan Teknofix de yüzde 1449 büyüme oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Turizm, Seyahat ve Konaklamada Türkiye’nin En İyi Yazılım Firmaları

Türkiye’nin en hızlı büyüyen firması %797 büyüme oranıyla 2013 yılında kurulan online otel rezervasyon sitesi otelz.com olurken online otobüs ve uçak bileti satış platformları da Deloitte 2019 listesinde ilk 500 şirket arasına girmeye hak kazandı.

Yüzde 249 büyüme oranıyla obilet.com, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 13. şirketi oldu. Otobüs firmaları ile çok sayıda havayolu firmasının biletlerini web sitesi, mobil internet sitesi ve mobil uygulamaları ile yılda 200 milyon ziyaretçi ile buluşturan obilet.com, 2017’de de yüzde 1041 büyüme oranı ile ‘Türkiye’nin En Çok Büyüyen 8. Teknoloji Şirketi’ seçilmişti. obilet.com’u %231 büyüme oranıyla otobüs ve uçak bileti satış sitesi biletall.com takip ediyor.

Editör: TE Bilisim