Türkiye’de ilk kez tespit edilen korona virüsü vakasının ardından alınan tedbirler üst düzeye çıkarıldı. Ülke çapında alınan tedbirler kapsamında 16 Mart’tan itibaren ilköğretim, ortaöğretim, liseler ve üniversitelerde eğitime ara verilmesi kararına varıldı. Bu kararın açıklanmasınına rdından ara tatilde öğretmenler okula gidecek mi sorusu sıkça araştırılmaya başlandı. Zaman zaman öğrencilerden farklı programlar uygulanan öğretmenler sorunun yanıtını net olarak öğrenmek istiyor. Peki,Ara tatilde öğretmenler okula gidecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğretmenlere tatil var mı? Detaylar haberimizde.

Ara tatilde öğretmenler okula gidecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğretmenlere tatil var mı?

16 Mart 2020 tarihinden itibaren uygulanacak olan ara tatilde öğretmenler okula gitmeyecek.

Corona virüs tedbirleri kapsamında varılan tatil kararının detaylarını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 16-30 Mart 2020 tarihleri arasında 2 hafta süreyle okulların tatil olacağını ve öğretmenlerin de bu süreçte okula gitmeyeceklerini açıkladı.

İlk hafta tam olarak ara tatil şeklide geçecek. İkinci hafta ise EBA üzerinden öğrencilere uzaktan eğitim verilecek.

Konu hakkında detaylar ilerleyen günlerde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulacak.

Korona virüsü (Kovid-19) yayılımının önlenmesine yönelik tedbirler çerçevesinde alınan iki haftalık tatil kararı, öğrenci ve veliler tarafından da memnuniyet verici olarak değerlendirildi.

Editör: TE Bilisim