Üniversite sınavı heyecanı içerisinde olan yüz binlerce öğrenci 27 – 28 Haziran 2020 Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilecek olan YKS sınavında yanlarında bulundurmaları gereken ve yasak olan araç-gereçleri araştırıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilecek olan sınava bu yıl yaklaşık 2 buçuk milyon öğrenci başvuruda bulundu. TYT, AYT ve YDT’den farklı 3 oturumda sınava girecek olan adaylar son kez sınav saat ve sürelerini teyit etmek için araştırmalarını sürdürüyor. Peki, YKS saat kaçta başlıyor? 2020 YKS sınavına giderken yanımızda bulunması gerekenler nelerdir? YKS sınavı hakkında merak edilenler haber detayında.

2020 YKS saat kaçta başlıyor?

2020 YKS (AYT – TYT – YDT) sınav tarih, saat ve süreleri şöyle;

YKS 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak.

YKS 1. Oturum (TYT): 27 Haziran 10:15

YKS 2. Oturum (AYT): 28 Haziran 10:15

YKS 3. Oturum (YDT): 28 Haziran 15:45

YKS sınavına giderken yanımızda bulunması gerekenler neler?

YKS sınavında kullanılacak olan kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete gibi araç gereçler ÖSYM tarafından sağlandığı için yanınızda bulunması yasaktır.

Sınavın gerçekleştirildiği her bir salonda en az bir adet duvar saati bulundurulduğundan yanınızda kol saati bulunmaması gerekmektedir.

Sınavda çanta, cüzdan, cep telefonu, anahtar, kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş vb. takılar;

Bozuk para gibi metal içerikli eşyalar (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç),

Çeşitli plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlar,

Cep bilgisayarı, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihaz ve her türlü elektronik/mekanik cihaz,

Kâğıt, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlar,

Su hariç yiyecek, içecek vb. gıda/tüketim maddeleriyle, ilaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlarla adayların gelmeleri kesinlikle yasaktır.

Maske takmak zorunlu mu?

Coronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilecek olan 2020 YKS’de adaylar, sınav öncesinde temizlenmiş ve dezenfekte edilmiş salonlarda sınava girecekler.

Her oturumdan önce adaylar binalara alınırken, maske ve dezenfektan dağıtılacak.

Adaylar eğer arzu ederlerse kendi dezenfektan ve maskelerini de yanlarında getirebilirler.

Gerekli önlemler sağlandıysa isteyen adaylar, sınav anında maskelerini çıkarabileceklerdir.

Editör: TE Bilisim