Diriliş Postası Muhabiri İbrahim Seçkin Talaş/Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapılan düzenlemelerle tüm salgın ihtimallerine karşı tedbirler almış olacaklarına değinerek, “Salgına karşı bütüncül tedbirleri alan ilk ülke olacağız. Ayrıca ülkemizde bayramdan sonra başlaması planlanan iç hat uçuşların daha güvenli yapılması imkânı oluşturulmuştur” ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, “Sertifikasyon programına yönelik genelge de hazırlanarak tüm havalimanlarına gönderildi. Genelge kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’müz tarafından bilgilendirme ve denetimler yapılacak, şartları karşılayan havalimanlarına bakanlığımızca bir sertifika verilecek. Bu sertifika aynı zamanda muhatap ülke ve havayollarıyla da paylaşılacak olup havalimanlarımızda Kovid-19 salgınına karşı tüm tedbirlerin alındığı belgelenmiş olacak” dedi.

Havayolları için salgının önlenmesi nedeniyle alınacak tedbirleri gösteren genelgenin de hazırlandığını ifade eden Karaismailoğlu, “Ülkemizde bayramdan sonra başlaması planlanan iç hat uçuşların daha güvenli yapılması imkânı oluşturulmuştur. Dış hat uçuşlarla ilgili uluslararası kuruluşlar ve muhatap ülkelerle görüşmeler sürdürülmektedir. Bu görüşmeler sonucunda dış hat uçuşların da emniyetli bir şekilde başlaması planlanmaktadır” açıklamasında bulundu

Editör: TE Bilisim