Son zamanlarda ortaya çıkan devlet arazisine kaçak villa ve fabrika yapanlar arasına bir isim daha eklendi. Yılmaz Özdil, firari Can Dündar, Fatih Portakal, Soner Yalçın’ın ardından şimdi de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın fabrikası ve çiftliği gündeme geldi

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın fabrikasının orman arazisine, çiftliğinin ise TOKİ’ye ait araziye kurulduğunu kamuoyuyla paylaşmasının ardından belirtilen fabrikada mühürleme işlemi başlatıldı.

FABRİKA MÜHÜRLENDİ

Gebze Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri inceleme için fabrikaya geldi. Gerçekleştirilen inceleme sonucu İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın fabrikasının orman arazisine kurulduğu tespit edildi. Ekipler tarafından fabrikada mühürleme işlemi başlatıldı.

Ekipler tarafından mühürlenen kısımda ilerleyen günlerde yıkım işlemi başlatılacağı öğrenildi.

Ayrıca bir diğer kaçak inşa edilen yapı olan Türkkan’ın çiftliği ise TOKİ’ye ait araziye kurulduğu belirlendi.

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in Bodrum’daki kaçak villası yıkılacak

Gündem

Habere Git

BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLADI!

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan’ın AK Parti milletvekillerine yönelik açıklamalarına cevap verdiği TBMM’deki basın toplantısında, Türkkan’a ait çiftlik ve fabrikanın orman arazisi üzerine kurulduğunu öne sürmüştü.

Katırcıoğlu, konu ile ilgili kendisine çeşitli belgelerin ulaştığını belirtmişti. Konu ile ilgili konuşan Katırcıoğlu, “Bunu, inanın benimle beraber hem Kocaeli hem de ülke kamuoyu öğrenmek isteyecek. Biliyorsunuz bu milletvekilinin ve iş adamının Kocaeli Dilovası’nda fabrikaları ve çiftlikleri var.”

“ÇİFTLİK VE FABRİKA ORMAN ARAZİSİNDE DEĞİL Mİ?”

“Soruyorum belgelerle birlikte, Bay Lütfü Türkkan. Türkkan Yağ Anonim Şirketi, 126 bin metrekare orman arazisi üzerinde mi değil mi? İkinci sorum, belgemle birlikte Bay Lütfü Türkkan, Türkkan Çiftliği TOKİ arazisi üzerinde mi değil mi” dedi.

Katırcıoğlu, Türkkan’dan bu soruları cevaplamasını beklediklerini ifade ederek, ayrıca ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerinin bu işin takipçisi olacağını belirmişti.

Editör: TE Bilisim