Aksaray’da bir okulda utanç verici bir olay yaşandı. Merkez Mehmetçik İlkokulu’nda kendi çocuklarının otizmli çocuklarla aynı binada eğitim görmesini istemeyen veliler eylem yaptı ve önlerinden geçen otizmli çocukları yuhaladı.Okul müdürünün de bu eylemi desteklediği iddia edildi. Veliler, otizmli çocukların kendi çocukları ile aynı okulda eğitim görmesine karşı çıkarken yaşanan bu olay, her kesimin tepkisine neden oldu.

TWITTER’DA TT OLDU

Bu utandıran olay, aynı zamanda Twitter’da en çok konuşulanlar arasında yer aldı. Birçok kullanıcı velilerin yaptır hareketin eğitim hakkını engellediği için suç teşkil ettiğini belirtirken birçok kullanıcı da Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaşananlara el atması için bakanlığın ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u etiketleyerek taleplerini iletti.

OTİMZLİ ÖĞRENCİNİN VELİSİ İSYAN ETTİ

Otizmli bir öğrencinin velisi ise yaşananlara isyan etti. Veli, “Bu nasıl bir kandırmacadır, normal öğrencilerin gönderilmesi mümkün mü?” diye sordu ve şunları söyledi: “Oraya normal çocuklarının ellerinden tutup ‘Otizmli çocukları istemiyoruz’ diyerek slogan atan ailelere sormak istiyorum; o çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı ne yapacaktınız? Hiç düşündünüz mü siz orada toplanıp, eylem yaparken içerideki otizmli çocuklar ne düşündü?”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği, Aksaray ili Mehmetçik İlkokulu’nda otizmli çocukların eğitim almasını protesto eden velilere ilişkin bir açıklama yayınladı. Dernek, duruma sebebiyet verenler hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Konuyla ilgili Türkiye Otizm Meclis de bir açıklama metni yayınlayarak olaya tepki gösterdi:

Editör: TE Bilisim