Corona virüsüne ile mücadele kapsamında yetkili kurumlar gerekli tedbirleri almaya devam ediyor. Son alınan tedbirlerden biri de maske takmadan market ve pazar yerlerini girilmesi yasaklanmıştı. Bunun devamında İstanbul’da toplu taşıma araçlarının çoğuna maskesiz binme yasağı getirilmişti. Maske fiyatlarının tavan yapması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı üzerine, Eptt AVM  üzerinden maskelerin ücretsiz dağıtılacağı açıklandı. Bu gelişmenin üstüne vatandaşlar, E Devlet ile ücretsiz maske başvuru işlemi! Eptt AVM ve E Devlet ile ücretsiz maske siparişi verme işlemi nasıl yapılacak? sorusuna cevap aramaya koyuldu. İşte ayrıntılar

“PttAVM.com” internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda “https://maske.epttavm.com” üzerinden yapılacak başvurulara kısa sürede yoğun bir ilgi olduğu belirtildi.

Duyuruda, “Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.

Maskelerin, 20-65 yaş arasındaki her vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklanmıştı.

PTT ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

PTT’den ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili şu açıklama yapıldı:

T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda ePttAVM.com üzerinden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske temini sağlanacaktır.

* Aile üyeleriniz için maske temin etmek isterseniz, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinde doldurarak onlara da ücretsiz maske temini sağlayabilirsiniz.

* Aşağıda yer alan formdaki bilgileri doldurarak maskenizi ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.

* Vatandaşların her hafta 1 paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır.

* Adres bilginizi doğru girdiğinizden emin olun.

* PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacaktır.

Uyarı: Ücretsiz maske temini 65 yaş üzeri ve 20 yaş altında ki vatandaşlarımızı kapsamamaktadır. TC kimlik numaranız ile doğrulama yapıldıktan sonra belirtilen yaş kriterlerine uymanız durumunda maskeniz tarafınıza gönderilecektir.

PTT MASKESİ ÖZELLİKLERİ NELER?

PTT’nin internet sitesinden başvuruda bulunan vatandaşlara temin edilecek maskelerin özellikleri ise şu şekilde:

* Yumuşak ve ayarlanabilir, tahriş etmez, rahat takılır.

*Fiberglass ve lateks içermemektedir.

*Filtreli, üç katlı, tek kullanımlık, lastikli ve 3 kıvrımlı olarak üretilmiştir.

* Yuvarlak lastikli ultrasonik dikişlidir.

* Kolay kullanıma uygundur.

* Hava geçirgen, kolay nefes almayı sağlayan non woven -kumaştan üretilmiştir.

* Gipe lastik kullanmıştır ve tek kullanımlıktır.

* Hijyenik ve CE’li dir.

* Yüze tam uyumludur.

* Beyaz, mavi, yeşil renklerden 1 tanesi gönderilecektir.

PTT BEDAVA MASKE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ortak çalışması sonucu vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak maskeler için, PTT’nin internet sitesinden başvuruda bulunmak gerekiyor. BURAYA tıklayarak PTT ücretsiz maske başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz.

Sayfada yer alan formu doldurmamız gerekiyor. Formda hangi sorular soruluyor:

TC Kimlik Numarası

Doğum Tarihi

İsim

Soyad

Cep Telefonu Numarası

e-Posta Adresi

İkamet Edilen İl

İkamet Edilen İlçe

İkamet Edilen Adres

Dilerseniz aynı hanede yaşadığınız diğer aile üyeleri için de başvuruda bulunabilirsiniz. Bunun için formda yer alan “Ailenizden Kişi ya da Kişilerin TC Kimlik Bilgilerini Eklemek İçin Tıklayın” yazan bağlantıya tıklamanız gerekiyor. İlgili bağlantıya tıkladıktan sonra açılan kutucuklara, aile üyenizin “TC Kimlik Numarası, Doğum Tarihi, İsim, Soyad” yazmanız istenecek.

Bu bilgileri eksiksizk doldurduktan sonra sayfanın sonunda yeralan “Maske Siparişi Ver” bağlantısına tıklayarak ücretsiz maske siparişini verebilirsiniz. Daha sonra ücretsiz maske, ikamet ettiğiniz adresinize PTT memurları tarafından ulaştırılacak.

PTT’DEN ÜCRETSİZ MASKE SİPARİŞİ VERMEK İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim