Emine Kuştepe, Elazığ’da önceki akşam meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarında canla başla görev yapan gönüllülerden biri. Kuştepe, enkaz altında kalan Azize Çelik ile kurduğu irtibat ve ona yaptığı önemli telkinlerin yer aldığı videoyla gündem oldu. Yapılan çalışmalarda 8 kişinin kurtarılmasına vesile olan Emine Kuştepe, diğer çalışanlar gibi tüm Türkiye’nin duasını aldı. Peki, Emine Kuştepe kimdir? Elazığ’da deprem arama çalışmalarına damga vuran Emine Kuştepe nereli, kaç yaşında? Bilgiler haberimizde.

Emine Kuştepe kimdir? Elazığ’da deprem arama çalışmalarına damga vuran Emine Kuştepe nereli, kaç yaşında?

Adıyamanlı ve Adıyaman UMKE bünyesinde Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapmakta olan iki çocuk annesi 32 yaşındaki Emine Kuştepe, Elazığ’daki depremzedelere yardım çalışmalarına gönüllü olarak katıldı.

Baba Veysel Kuştepe, kızının 2 çocuğunu bırakıp helallik isteyerek Elazığ’daki afetzedelere destek olmak için gittiğini aktardı.

Veysel Kuştepe, ”Dün deprem olduğu zaman kızım bana telefon açtı. Kızım bana ‘Baba hakkını helal et’ dedi. ‘Ben Elazığ’a gideceğim deprem oldu’ dedi. Ben de ‘Allah işini gücünü rast getirsin’ dedim. Benim kızım işini severek yapıyor. Bu tür şeylerde işini gerçekten severek yapıyor. Takdir ediyorum dediğim gibi Allah bu tür şeyleri düşmanımın başına vermesin. Ben de televizyonda kızımı seyrettim. Baktım telefonla konuşuyor onların bir kurtarması. Bu Adıyaman’da da olabilir Antep’te olabilir Maraş’ta olabilir herkese geçmiş olsun.” şeklinde konuştu.

Merkeze bağlı Mustafapaşa Mahallesi’nde yıkılan 5 katlı apartmanda arama kurtarma çalışmasına katılan Kuştepe, o anları şöyle anlattı;

Azize hanım ve diğer insanlar, takdir edersiniz ki bir deprem var, topraklı zeminin altındalar. Onlar hızlı hızlı soluk alıp verdikleri zaman ağız içlerine toprak karışacaktı. Ben aynı panikle yaklaşsaydım hem onların kalp ritmi değişecekti hem de solunum sıkıntısı yaşayacaktı. Bunu engellemek için tüm soğukkanlılığımla Azize hanımın anne olmasını kullandım. Nasıl ki doğum salonuna gittiğinde burnundan nefes alıp ağzından veriyorsan bütün çevrendekine bunu yaptır ki ağzına toprak daha az girsin ve daha rahat nefes alıp verebilesin’ dedim ve hepsi öyle yaptı. Azize hanım bence 8 kişinin hayatını kurtarmak için yol, kol ve göz oldu. Ben bu başarıyı Azize hanımın bilincine ve daha çok panik olmamasına veriyorum. Çünkü Azize hanım dün geceden beri bizlerle iletişim halindeydi.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 Cumartesi akşamı saat 20.55’te meydana gelen ve birçok ilde hissedilen 6,8’lik depremin ardından tüm Türkiye seferber oldu. Gerek enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmak, gerekse geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalan vatandaşlara ellerinden gelen tüm yardımı yapabilmek için çevre illerden yüzlerce kurtarma ekibi ve sivil vatandaş yollara düştü. Şu ana kadar gelen bilgilerde 34 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremde, enkaz çalışmalarını yürüten görevlilerden Emine Kuştepe, yıkılan bina altında kalan Azize Çelik ile irtibat kurarak onun ve yakınında sesini duyduğu kişilerin soğukkanlılığını koruyarak kurtarılması için gösterdiği çabayla gündem olmuştu. Gösterdiği çaba sayesinde tam 8 kişinin hayatının kurtarılmasına vesile olan Emine Kuştepe, afetzedelere yardım için seferber olan herkes gibi tüm Türkiye’nin duasını aldı.
Editör: TE Bilisim