Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, demokratik seçimlerle iş başına gelmiş eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin mücadelesinin sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

SUİKASTE KURBAN GİDECEĞİNİ BİLİYORDUM

El-Vatan televizyon kanalı tarafından internet üzerinden düzenlenen konferansta konuşan Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, “Mursi’yi rahat bırakmayacaklarını biliyordum, onun suikaste kurban gideceğini düşünüyordum.” dedi.

2011 yılındaki halk devriminin ardından 2012’de ülke tarihinde demokratik yollarla göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, darbeci Sisi yönetimi tarafından tek kişilik hücrede tuttulması, ilaçlarını almasını engellenmesi ve kötü beslenmesine yol açılması sonucu 7 Haziran 2019’da mahkeme salonunda şehit edildi.

“KENDİSİNİ BÜYÜK BİR GÜCÜN KARŞISINA KOYDU”

Mursi’nin üç şey için çabaladığını belirten Merzuki, şunları söyledi: “İlki Mısır’ın bağımsızlığı, ikincisi İslamcıların da müstesna olmadığı herkes için demokrasi konusu ve üçüncü olarak servetin yeniden dağıtılmasını kabul etmeyen elit tabakayla mücadelenin gölgesinde sosyal adalet konusu. Mursi’nin başına gelen konusunda hiç şaşırmadım. Kendisini büyük bir gücün karşısına koydu. Bizler onun Mısır’ın normal sürecine geri dönmesi, özgürlüğü, Arap, İslam ve demokratik kimliği ve servetin yeniden dağılımı için yürütmüş olduğu mücadelesini sürdüreceğiz. Vakit alacak ve zor olacak ancak savaşı kazanacağız. Mursi bunun için hayatını feda etti.”

“ARKASINDAN AĞLANMAMALI”

Mursi’nin, büyük bir savaşın sonunda hayatını kaybettiğini, dolayısıyla arkasından ağlanmaması gerektiğini dile getiren Merzuki “Mursi’nin mücadelesini sürdürmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim