ABD İran’a karşı HAARP mı kullanıyor? HAARP nedir? İran’da, sabaha karşı yaşanan çok sayıda depremin ardından HAARP konusu yeniden gündem oldu. İran’da erken saatlerde 4.9 ve 4.5 olarak belirtilen iki deprem yaşandı. Tüm dikkatler, Amerika-İran arasında Kasım Süleymani’nin katlinin ardından yaşanan gerilime kilitlenmişken yaşanan bu depremlere bir de başkent Tahran’daki, 167 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının eklenmesinin ardından Twitter’da da HAARP trend oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD), üzerinde çalıştığı bir proje olarak bilinen Haarp Projesi, deprem ve uçak kazası sonrası yeniden karşımıza çıkıyor. Peki ABD İran’a karşı HAARP mı kullanıyor? HAARP nedir? İşte konuyla ilgili merak edilenler!..

ABD İRAN’A KARŞI HAARP MI KULLANIYOR? HAARP NEDİR?

ABD’nin üzerinde çalıştığı bir proje olarak bilinen ”HAARP Projesi”, 1999 Gölcük depreminde gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Trump’ın talimatıyla Bağdat Havaalanı yakınında düzenlenen saldırıda İran’ın son yıllardaki en etkin isimlerin biri olan Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından yaşanan gelişmeler ve son olarak da bu sabah, İran’da ardı ardına meydana gelen 4,9 ve 4,5 şiddetindeki depremlerle 167 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazası, ”HAARP’‘ teknolojisi konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

HAARP nedir?

”High Frequency Active Auroral Research Program” (HAARP), Türkçe açılımı ‘Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Program’ olarak biliniyor. Sırp asıllı Ünlü Amerikalı mucit Nikola Tesla’nın temellerini kurmuş olduğu HAARP, günümüzde ABD’nin Alaska eyaletinde bulunan ve halen üzerinde çalışmalar yürütülen bilimsel bir proje.

Elektromanyetik sinyallerle çok büyük enerjileri kontrol edebilme mantığı üzerine kurulu olan bu sistem, yüksek enerjiler kullanarak aktif ve güçlü radyo dalgaları oluşturmakta.

1997 yılında ”HAARP” projesinin son safhası tamamlandığında; 3 milyar wattlık bir güçten fazla enerjiyi, atmosferin üst katmanlarına yaymak için dizayn edilmiş güçlü bir verici inşa edilmişti. Dünyanın en büyük ‘iyonosfer ısıtıcısını’ içeren proje aynı zamanda iyonosferin ısıtılması yoluyla ”VLF” yani ‘çok düşük frekans’ dalgaları üretmekteydi. Bu amaçla ”yüksek frekans bazlı bir radyo vericisi” kurulmuş ve 72 fit yüksekliğinde 180 kule inşa edilmişti.

Füzelerin henüz havadayken infilak ettirilmesi, yer altının incelenmesi, denizaltılarla iletişimin kolaylaştırılması ve geniş alanlarda teknolojik iletişimin kesilmesi gibi birçok amaca hizmet eden ‘HAARP’, dünyanın gözünde son derece merak uyandırıyor!

Amerikalı ünlü bir jeofizik uzmanın göre ise HAARP teknolojisiyle; iklim değişikliği, ozon tabakası değişiklikleri, radyasyon yaymayan termonükleer patlamalar ve hatta depremler ve tsunamiler gibi daha birçok ürkütücü olaylar gerçekleştirilebiliyor.

İşte, ‘ABD-İran’ arasındaki ”3. Dünya Savaşı’nın fitili mi ateşlendi” sorusunu akıllara getiren saldırıların ardından yaşanan deprem ve uçak kazası da, ‘ABD HAARP teknolojisini deveye mi aldı’ konusunu akıllara getirdi.

Editör: TE Bilisim