TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Levent Gök başkanlığında toplandı. Gök, sabah duyduğu bir haber ile canının acıdığını, olayın üzüntüsünü ve acısını hala yaşadığını belirterek, “Aksaray’da bir okulda otizmli öğrencilerimizle ilgili yaşanan sorun beni derinden üzdü. Meclisin tüm partilerinin otizmli çocuklarımız, diğer engelli yurttaşlarımızla ilgili ne denli duyarlı olduğunu biliyorum ama anlaşılıyor ki toplumumuzda daha yapacağımız çok işler var” diye konuştu.

“OTİZMLİ ÇOCUKLAR YALNIZ DEĞİL”

Türkiye’de özellikle engelli yurttaşlar konusunda vicdani bir birlik, onlara yardımcı olunması üzerine güzel gelenekler bulunduğunu dile getiren Gök, “Aksaray’da yaşanan bu olayın münferit bir hadise olarak kalmasını ve toplumumuzun bu konuda daha fazla eğitimi konusunda hepimizin çok daha fazla çalışması gerektiğini düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

Otizmli çocukların ailelerine seslenen ve onların yalnız olmadığını vurgulayan Gök, Meclisin bütün milletvekillerinin o ailelerin yanında olduğunu kaydetti.

“MECLİS 600 MİLLEKVEKİLİ İLE ARKANIZDA”

Gök, “Ortaya çıkan olumsuz tabloyu gidermek hepimizin görevidir. Bu konu bir eğitim ve bilinçlenme politikasıyla da mutlaka çözülmesi gereken bir konudur. Bu olay belki de farkındalık açısından yeni açılımlara da neden olabilir. Umuyorum ve diliyorum ki bu tür olaylar tekrarlanmaz ve engelli aileleri kendilerini yalnız hissetmezler. Meclis, 600 milletvekili ile arkanızdadır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim