2020 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS tercih sonuçları ne zaman? KPSS sınavında puanını eline alan adaylar heyecanla tercih sonuç açıklamasını beklemeye başladılar. KPSS tercih sonuçların açıklanmasının ardından yerleşen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara atanacaklar. Peki, 2020 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS tercih sonuçları ne zaman? İşte detaylar…

2020 KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kamu dairelerinde çalışmak isteyen vatandaşların girdikleri KPSS sınavı ardından yapılan tercih sonuçları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Tercih yapan vatandaşlar, KPSS tercih sonuçları ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor.

KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans tercihleri 7 Ocak’ta tamamlandı. Adaylar tercih kılavuzu içerisinde yer alan bilgilere göre işlemlerini yaptılar. 4 Ağustos’ta sona eren KPSS-2020/1 tercihlerinin sonuçları 13 Ağustos tarihinde erişime açılmıştı.

KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN?

KPSS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 23 Temmuz – 04 Ağustos 2020 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2020/1 tercihlerinin sonuçları 13 Ağustos tarihinde erişime açılmıştı.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecektir.

KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak Gözler KPSS 2020/2 tercih sonuçlarına çevrildi.

ATAMALAR NASIL OLACAK?

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Editör: TE Bilisim