Kosova Haber Ajansı’nın haberine göre, eylül ayının başlarında gerçekleşmesi beklenen Kosova-Sırbistan diyaloğunun nihai aşaması kapsamında sırasıyla üçüncü görüşmede Preşova Vadisi’nin de tartışma konusu olacağı belirtiliyor. Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi’nin Ofisinden bu görüşmede Preşova Vadisi Arnavutlarının Kosova ile birleşme isteminin görüşüleceğini doğruluyor.

KOSOVA VE SIRBİSTAN ARASINDA SINIR YOK

Öbür yandan Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj’ın Kosova ve Sırbistan arasında sınırın belirlenmesinin gerektiğini ifade etmesiyle ilgili konuşan Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Daçiç, Kosova ve Sırbistan arasında sınırın olmadığını, sadece idari sınırın olduğunu ve belirlenmesine gerek olmadığını söyledi.

Daçiç Sırp basınına yaptığı açıklamada, Kosova’nın dünyadaki siyasi gelişmeleri takip etmediğini iddialarda bulundu.

“SIRBİSTAN’IN RUSYA’NIN BÜYÜK DESTEĞİ VAR”

Arnavutlarla sınırın belirlenmesine ait Rus tutumuyla ilgili yapılan soruyu da yanıtlayan Bakan Daçiç, “Sırbistan’ın Rusya’nın büyük desteği var ve bu ülkenin desteği dışında hiçbir adım atmayacağız, çünkü her fikrimizde ya da önerimizde desteği mevcut” ifadlerini kullandı. Daçiç, Priştine ile diyalogun daha başlangıçta olduğunu ve sınır belirlenmesi konusunun hala gündeme alınmadığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim