Herkesin konuştuğu Atakan Kayalar hakkındaki bilgiler en çok aranan konulardan biri oldu. Küçük yaşına rağmen okuduğu kitapların seviyesi ve sayısı, konuşma tarzı ve zekasıyla bir anda dikkatleri üzerine çeken ‘Filozof Atakan’ milyonların ilgi odağı oldu. Henüz daha 10 yaşında olan Atakan’ın felsefe ve eğitim üzerine yaptığı açıklamalar, sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında yerini aldı. Atakan’ın tavırları hakkında kimileri kurgudan, ezberden ibaret olduğunu iddia ederken kimileriyse Atakan’ın zeki ve büyük bir yetenek olduğunu konusunda hemfikir. Bir anda gündem olan Atakan’ın küçük yaşına rağmen okuduğu kitapların sayısı ve seviyesi ise herkesi şaşırttı. Peki Herkesin konuştuğu Atakan Kayalar kimdir, nerede okuyor ve kaç yaşında? Filozof Atakan lakabı…

Herkesin konuştuğu Atakan Kayalar kimdir, nerede okuyor ve kaç yaşında? Filozof Atakan lakabı…

Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu birinci sınıf öğrencisi olan Atakan Kayalar, büyüdüğünde mesleki eğitimin yanında Cumhurbaşkanı olmak istediğini belirtiyor.

Cumhurbaşkanı olunca eğitim sistemini değiştirmeyi istediğini dile getiren küçük filozof Atakan Kayalar, ‘Eğitim sisteminin problemi ne?’ sorusuna, ” ‘Problem var’ demedim. İlk olarak okul öncesinde saygı ve terbiye eğitimi almalı insanlar. Çünkü görüyoruz örneklerini.” diye konuştu.

Bir kitap fuarında çekilen videoda 10 yaşındaki Atakan, söyledikleri ve tavırlarıyla bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu. 5 ayda 250 kitap okuyan Atakan henüz daha 10 yaşında. Yaşıtlarına göre seviyesi yüksek kitaplar okuyan Atakan özellikle felesfeyi çok seviyor. Küçük yaşına rağmen, Jean-Jacques Rousseau’dan Aristokles’e, Spinoza’dan Richard Dawkins’e bir çok batılı düşünür ve filozofun kitaplarını okumuş. Felsefi terimlerin kavramsal anlamını öğrenemiş. Ayrıca konuşma tarzı ile dikkat çeken Atakan hakkında on binlerce olumlu yorum ve övgü yazıldı.

İşte Atakan’ın okuduğu kitaplardan bazılar;

Yaşıtlarına oranla okuduğu kitaplarla ve felsefe üzerine yaptığı yorumlarıyla kendine hayran bırakan Atakan, Jean-Jacques Rousseau’nun ‘Toplum Sözleşmesi’, Platon’un ‘Devlet’, Benedictus Spinoza’nın ‘Etika’, Richard Dawkins’in ‘Yeryüzündeki En Büyük Gösteri’, ‘Tanrı Yanılgısı’, ‘Gen Bencildir’ isimli kitaplarını okuduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim