MasterChef Pekin Ördeği nasıl yapılır? İşte Somer Şef imza tabağı Pekin Ördeği tarifinin detayları merak ediliyor. Ekranların sevilen lezzet programı MasterChef 2020’de 24 Aralık 2020 Perşembe akşamı yarışmacılar, Somer Şef’in imza tabağı Pekin ördeği tarifini hazırlamak için yarıştı. Somer Şef’in tabağına en yakın lezzeti hazırlamak için uğraşan yarışmacıların çabası görülmeye değerdi. Ekran başındaki izleyiciler de Somer Şef Pekin ördeği tarifi, nasıl pişirilir sorularının yanıtını aramaya başladı. Peki, kızarmış sosuyla iştah kabartan MasterChef Pekin Ördeği nasıl yapılır, pişirilir? İşte Somer Şef imza tabağı Pekin Ördeği tarifinin detayları yazımızda.

MasterChef Pekin Ördeği nasıl yapılır? İşte Somer Şef imza tabağı Pekin Ördeği tarifinin detayları!..

Somer Şef Pekin ördeği tarifi için gerekli malzemeler;

1 adet Pekin Ördeği

Tuz

Soğan

Sarımsak

Ayçiçek yağı

Tane karabiber

Soya sos

Toz seker

Bal

Sirke

Zencefil

Karanfil

Defne yaprağı

Hoisin sos

Üzerine

Bal

Esmer şeker

Su

Soya sos

Pirinç sirkesi

Somer Şef Pekin ördeği nasıl yapılır, pişirilir?

Temizlediğiniz pekin ördeğini güzelce yıkayıp içini dışını kağıt havlu ile kurulayınız. Ardından kompresör ya da hava pompası yardımı ile derisi ile etinin arasına hava basarak derinin etten ayrılmasını sağlayın. Bir mayonez tenceresine sarımsak ve zencefil rendeleyiniz. hoisin sos, anason, tane karabiber, defne yaprağı, şeker, soya sosu ve küp küp doğranmış soğanı ördeğin içine masaj yaparak yediriniz ve alt ve üst kısmından hava almayacak şekilde bir şiş yardımı ile dikiniz.

Poşe suyu hazırlama

Büyük bir tencereye su, bal, şeker, karanfil anason ve karanfil ekleyiniz ve kaynatınız. Kaynayan karışımımızı ördeğimizin her yerine temas edecek şekilde üstüne dökerek 5dk banyo yaptırınız. (deriler şişecektir)

Kurutma işlemi

Ördeğimizi ip yardımı ile ocağınızın en az 50vm üstüne gelecek şekilde ördeği asınız ve ocağı açınız. Ocaktan gelen kuru ve sıcak hava dalgası ördeğin dış derisini kurutacaktır. Bu işlem en az 2saat sürmelidir.

Kuruyan ördeğimizi 170 derece fırında iyice kızarıp dışı çıtır olana kadar pişiriniz ve 25 dakika kadar dinlendirip tüketebilirsiniz

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim