Yarma Aşı Çorbası nasıl yapılır? Yarma Aşı Çorbası Tarifi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında çok özel, yapımı pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de hem lezzet hem vitamin deposu, birkaç malzemeden hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı Yarma Aşı Çorbası yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 17 Eylül 2020 Perşembe günü için kolay yemek tarifi önerisi; Yarma Aşı Çorbası Tarifi! Malzeme listesi ve Yarma Aşı Çorbası nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem ; Yarma Aşı Çorbası Tarifi 

Yarma Aşı Çorbası Tarifi için gerekli olan malzemeler;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet küçük boy soğan (ince doğranmış)

Yarım adet kabak (küçük küpler halinde doğranmış)

15 adet pazı sapı (ince doğranmış)

6 su bardağı su

1,5 su bardağı yarma

Tuz

Beyaz biber

7 yaprak taze reyhan ya da 1 yemek kaşığı kuru reyhan

Meyanesi için

400 gr. süzme yoğurt

1 yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı kadar un

Üzeri için

1 yemek kaşığı kuru nane

Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı

Yarma Aşı Çorbası nasıl yapılır?

Yarma Aşı Çorbası hazırlarken öncelikle çorba tencerenizin içerisine zeytinyağını ekleyin, içerisine ince yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif soteleyin. Ardından küçük küp doğradığınız kabakları ve ince doğradığınız pazı saplarını ekleyip sotelemeye devam edin. Suyunu ve önceden haşlamış olduğunuz yarmaları içerisine ekleyip bir müddet orta hararetteki ateşte kaynamaya bırakın.

Ayrı bir karıştırma kabında yoğurt, yumurta sarısı, un ve suyu iyice karıştırın. Ardından hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışımı da çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynatıp, ince doğradığınız reyhan, tuz ve beyaz biberi içerisine ilave edip ocaktan alın, sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim