Diriliş Postası Muhabiri Ceyhun Aşirov-Rusya

Elliot Abrams, “Bir diktatöre verilen desteğin ne demek olduğunu Rusya yakın zamanda anlayacak” dedi.

Trump’ın temsilcisi Abrams açıklamalarını sertleştirerek, Maduro’ya eskiden destek olanlar ve desteklerini hale sürdürenler uyarılarımızı dikkate almak zorundalar’’ dedi.

Abrams, “Madura konusunda uyarılarımızı dikkate almayanlar ve hala ona desteğini sürdürenler birkaç hafta içinde ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaklar’’ diyerek Rusya’ya süre verdi.

VENEZUELA’YA DESTEK BASİT BİR TİCARİ GİRİŞİM DEĞİL”

Trump’ın Venezuela Özel Temsilcisi Elliot her ne kadar Rus petrol şirketi Rosneft’e yaptırım yapacaklarını resmi olarak açıklamasa da Uzmanlar birkaç hafta içinde bunun gerçekleşeceğini değerlendiriyor.

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, Rus petrol şirketi Rosneft’e Venezuela ile iş yaptığı gerekçesiyle ilave yaptırım tehdidinde bulunarak “Bu konuyu önümüzdeki birkaç hafta boyunca dikkatlice inceleyeceğiz. Ruslara ve bu şirkete, (Venezuela Devlet Başkanı Nicolas) Maduro’ya desteklerinin basit bir ticari teşebbüs olmadığını, bunun Venezuela halkına etkisi göz önünde alındığında ne kadar ahlaksız olduğu anlamaları için fırsat veriyoruz. Bu yüzden sanırım ya şirket tarafından gönüllü bazı eylemler görürüz ya da ABD en kısa zamanda tedbirler alır.” İfadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim