Twitter üzerinden yaptığı hadsiz paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan İslam düşmanı Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, Türkiye, İslam ve Müslüman düşmanlığıyla tanınıyor. Kur’an-ı Kerim’e ve İslam’a karşı düşmanlığını her fırsatta dile getiren Wilders’in son skandalı yine büyük tepkiyle karşılandı. Twitter’dan paylaştığı bir karikatürle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ‘terörist’ ifadesi kullanmak gibi alçak bir saldırıda bulunan Geer Wilders’in kim olduğu, siyasi ve dini görüşü hakkında detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, Başkan Erdoğan’ı hedef alan Hollandalı siyasetçi Geert Wilders kimdir? Geert Wilders nereli, kaç yaşında? Bilgiler metnin devamında.

Geert Wilders kimdir? Geert Wilders nereli kaç yaşında?

Geert Wilders 6 Eylül 1963, Venlo doğumlu. Wilders, Hollanda Özgürlük Partisi başkanı. Geert Wilders, 1998 yılından bu yana Hollanda Parlamentosu üyesidir.

Geert Wilders’in dinî ve siyâsî görüşü

Geert Wilders, Katolik iken agnostisizmi seçmiş bir siyasetçidir. Vergilerin düşürülmesi, refah devletinin tasfiyesi, asgari ücretin ortadan kaldırılması, devlet düzenlemelerinin ve müdahalelerinin en aza indirgenmesi gibi sağ liberteryen politikalarla objektivist bir bakış açısını birleştirerek İslâm dini ve özgürlüklerin uyuşamayacağı fikri ile İslâm karşıtı bir siyaset yürütmektedir. Asıl nefretinin direkt olarak Müslümanlara karşı olmadığını, sadece İslâm dinine olduğunu vurgulayan Wilders, ‘Sorunun temelinde faşist İslâm, Allah ve Muhammed’in hasta ideolojisi var; bu ideolojinin kaynağı da ‘İslâmî Kavgam’ (Mein Kampf), yani Kur’an’dır’ gibi hadsiz açıklamalarda bulunmaktadır. Bu tarz beyanları dolayısıyla 2006 yılında Wilders’a karşı suç duyurusunda bulunulmuştur. Ancak 2008 yılına gelindiğinde savcılık, Wilders hakkında yargılama yapılamayacağına karar vermiştir.

Geert Wilders ve partisi yabancı göçmenlere karşı daha sert tedbirler alınmasını ve göçmen kanunlarında değişikliğe gidilmesini istemektedirler. Wilders, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğine karşı Hollanda’daki en büyük muhalefeti yürütmektedir.

İşte Geert Wilders’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan alçak paylaşımı;

Türkiye düşmanı Geert Wilders, 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin yaptığı açıklamada da, ‘Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin başarısız olmasına üzüldüm’ ifadelerini kullanmıştı.

Wilders’ın Türkiye aleyhine skandal açıklamaları bu kadarla da kalmıyor. Türkiye’ye yönelik düşmanca açıklamalarıyla tanınan Wilders, geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamalarda ‘Şimdi yapılmalıdır: Türkiye’yi NATO’dan kovmak, Türkiye Büyükelçisini kovmak, Türkiye ile yıllık ticaret anlaşması yapılması, Türkiye vatandaşlarına vize yok, Türk havayollarını boykot etmek, Shengen anlaşmasını iptal edip, sınır kontrolünü gözden geçirmek’ gibi ifadeler kullanmıştı.

Son olarak Başkan Erdoğan’ı hedef alan karikatür paylaşımıyla bir skandala daha imza atan Geert Wilders’in paylaşımı alay konusu olurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vatandaşlardan destek mesajları yağdı.

Geert Wilders’in hadsiz paylaşımında Türk Bayrağı detayı da dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilisim