Diriliş Postası Muhabiri Sümeyye Aksu/Ankara

Salgın sürecinde yurtdışındaki vatandaşlar ve Türk STK’larla ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Yurtdışı Türkler ve Akraba Türkler Başkanlığı (YTB), temizlik ürünlerine erişemeyen ve sokağa çıkma yasağı bulunan ülkelerde ihtiyaç sahiplerine gıda malzemelerinin ulaştırılmasını sağladı.

63 PROJE DESTEKLENDİ 76 BİN 600 MASKE ÜRETİLDİ

“Diaspora COVID-19 Destek ve İş Birliği Proje Programı” çerçevesinde toplam 63 önemli projeye destek sağlandı. Sağlık sistemlerinden dolayı temel hijyen malzemelerine erişmekte zorluk çeken ülkelerin salgınla mücadele çalışmalarına destek olan YTB, kar amacı gütmeksizin maske, sıvı geçirmez tulum, koruyucu yüz spreyi ve dezenfektan bağışları gerçekleştirdi. YTB salgın sürecinde 6 bin 150 önlük-eldiven ve 76 bin 600 maskenin üretilmesi ve ilgili ülkelerin sağlık kuruluşları ile ihtiyacı olan kişilere dağıtımına yardımcı oldu.

24 BİN 300 İFTAR YEMEĞİ, 10 BİN 47 KOLİ YARDIM

Sokağa çıkma yasanın aylar sürdüğü ülkelerde temel gıda malzemelerine ulaşamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan YTB, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte de iftar ve sahurlar için kumanyalar hazırladı. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar ve Türk STK’lar eliyle 10 bin 47 gıda ve hijyen kolisini yardıma muhtaç ailelere teslim edilirken, toplam 24 bin 300 iftar yemeği verildi. Salgın sürecinde yoğun çalışan sağlık çalışanı, polis ve itfaiye erlerini de unutmayan YTB bu kapsamda Türk STK’lar tarafından yapılan ziyaretleri destekleyerek moral amaçlı hediye dağıttı. Bunun yanında ise bakım evleri ve yalnız yaşayan yaşlı vatandaşlar da ziyaret edilerek onlara da hediyeler takdim edildi. Gerçekleştirilen ziyaretlerde toplamda 9 bin 107 hediye dağıtımı gerçekleştirildi.

GÖNÜLLÜ FAALİYETLERE KATKI SAĞLANDI

Kovid-19 salgınına karşı farkındalık kampanyaları ve salgın nedeniyle ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetlerinin yanı sıra temininde zorluk çekilen maske, sıvı geçirmez tulum, koruyucu yüz siperi, dezenfektan vb. sağlık ve hijyen ürünlerinin kâr amacı güdülmeksizin üretimi ve üretilmesine ilişkin gönüllü faaliyetleri destekledi. Evde geçirilen zamanı iyi şekilde değerlendirebilmek amacıyla eğitici, eğlendirici ve moral verici medya içeriklerinin oluşturulmasına katkıda bulunan YTB, İkameti Türkiye’de olup salgın nedeniyle Türkiye’ye dönemeyen öğrenci, turist, tır şoförü vd. vatandaşlarımıza yönelik de beslenme ve barınma desteği sağladı. Salgına karşı yürütülecek kampanyalar için grafik, tasarım, seslendirme ve montajdesteği ve salgınla mücadeleye ilişkin yeni fikirler ve projelerin geliştirilmesine katkıda bulunan YTB, salgın sürecinde sağlık çalışanlarına yönelik destekleyici faaliyetler gerçekleştirmeyi de unutmadı. Türkiye genelinde moral arttırmaya yönelik faaliyetlere de YTB tarafından destek sağlandı.

Editör: TE Bilisim