Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terör örgütü PKK/YPG’nin Rasulayn’ın batısındaki Tel Ebu Şeyh meskun mahallinde düzenlediği bombalı araç saldırısında, bir sivilin hayatını kaybettiğini, 26 sivilin de yaralandığını bildirdi.

MSB’den yapılan açıklamada, “Terör örgütü PKK/YPG insanlık dışı terör saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Canilikte sınır tanımayan terör örgütü Rasulayn batısındaki Tel Ebu Şeyh meskun mahallinde bombalı araç saldırısıyla 1 masum sivili katlederken, 26 sivili de yaraladı.” ifadelerine yer verildi.

BÖLGEDEKİ GÜVENLİĞİ TEHDİT EDİYORLAR!

Türkiye’nin sınırlarını terör örgütlerinden temizleyerek güvenli bölge oluşturmak için gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatları bölgelerinde, PKK/PYD-YPG’li teröristler tarafından bombalı araçlarla saldırılar düzenleniyor. Son zamanlarda üç bölgede gerçekleştirilen saldırılarda, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 92 sivil öldü, 171 kişi yaralandı. Güvenlik kaynakları, terör örgütünün Türkiye’nin güvenli bölge oluşturmaya çalıştığı bölgeyi istikrarsızlaştırmayı hedeflediğini söyledi.

Terör örgütü mensuplarından temizlenen bölgede ise Şanlıurfa Valiliği koordinesinde oluşturulan alt yapı, ulaşım, elektrik, su gibi temel ihtiyaçlar giderilmeye çalışılırken, vatandaşların güvenli bölgelere dönüşleri ise hızlandırılıyor. Çocuk katili terör örgütü YPG/PYD-PKK ise bombalı saldırılarla bölgelere geri dönüşün engellenmesini hedefliyor.

Editör: TE Bilisim