Kar yağışları bu yıl geç geldi ancak yurdun birçok ilinde etkisini gösteriyor. Kar yağışlarının ardından öğrenciler ve aileler de kar tatili açıklamalarını sürekli araştırıyor. Su sıkıntısı ve kuraklık riskiyle karşı karşıya olan birçok bölgede yüz güldüren kar yağışları en çok da kar tatili ve kar topu keyfiyle kışın tadını çıkaracak olan çocukları sevindiriyor. Eskişehir’de de kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kar tatili açıklamalarına odaklanan öğrenciler de ‘6 Ocak’ta Eskişehir’de okullar tatil mi? Eskişehir Valiliği’nden tatil açıklaması geldi mi?‘ sorularına yanıt arıyor.

6 Ocak’ta Eskişehir’de okullar tatil mi? Eskişehir Valiliği’nden tatil açıklaması geldi mi?

6 Ocak 2020 Pazartesi Eskişehir’de okullar tatil oldu.

Eskişehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ‘İlimiz genelindeki resmi ve özel tüm okul ve kurumlarımızda (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve yaygın eğitim kurumları) eğitim öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir.’ ifadelerine yer verildi.

ESKİŞEHİR HAVA DURUMU

Eskişehir’de havanın, 2°C, çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Çorum, Amasya ve Samsun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Konya, Karaman ve Niğde’nin güney ilçeleri ile Toroslar mevkiinde yoğun kar (20 cm ve üzeri), Batı Akdeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, İzmir, Konya, Karaman, Niğde, Isparta, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Adana, Mersin çevreleri ile Antalya ve Çanakkale’nin doğu, Balıkesir’in batı ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100-200 kg/m²) olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim