1973

Elazığ’ın Baskil ilçesi Doğancık köyünde dünyaya geldi.

1995 

Lise eğitimi sonrası Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekolulu’ndan mezun oldu.

Sekin’in ilk görev yeri Kilis oldu.

1999-2002

Bingl’de görev yaptı.

2002-2017

Bingöl’den sonra İzmir’e tayin edildi.  İzmir’de yaklaşık 9 yıl Motosikletli Şahinler Timi’nde görev aldı.

5 Ocak 2017

PKK’lı teröristler, bir otomobille İzmir Adliyesi’nin C Kapısı’na yöneldi. Sekin yaklaşan aracı tecrübesi ve dikkati sayesinde erken fark etti.

Şüphelendiği aracı durduran ve içindeki silahlı teröristleri fark eden Sekin, hemen beylik tabancasını çekerek müdahale etti.

Fethi Sekin’in bir süre kovaladığı teröristler, yanlarında getirdiği bombayı patlattı.

Peşine düştüğü 2 teröristten birini etkisiz hale getiren Sekin, diğerini yakalamak için mermisi bitene kadar cesurca çatıştı.

Kahraman polis, bir ağacın arkasına gizlenen teröristin açtığı ateş sonucu, görev yaptığı adliye binasının önünde şehit edildi.

Terör örgütü PKK’nın planladığı saldırıyı önleyen Sekin, yanlarında 2 Kalaşnikof, RPG-7 roketatar ve 8 mühimmatı, el bombaları bulunan teröristleri püskürttü.

Evli ve 3 çocuk babası Sekin, kahramanca duruşuyla çok sayıda insanın yaşamını kurtardı.

Hain saldırıda Sekin ile birlikte adliye personeli Musa Can da hayatını kaybetti. Saldırı gerçekleştiren 2 terörist ise olay yerinde öldürüldü.

Düşman askerlerinin Türkiye’yi işgal girişiminde sokağa çıkıp düşmana “dur” diyenler, teröristlerin saldırılarına göğsünü siper edenler var bu ülkede… Hangi gafil bize dışarıdan şehit ithal edebilir, hangi hain bu ülkeyi emperyalizmin bölücü savaş oyunlarına alet edebilir!..

İzmir’de, terör örgütü PKK’nın adliyeye yönelik saldırısına kahramanca karşı koyan ve hayatı pahasına olası faciayı önleyen Polis Memuru Fethi Sekin’i, şehit edilişinin 3. yılında rahmetle, minnetle ve dualarla yâd ediyoruz…

Editör: TE Bilisim