Koronavirüs salgını ve Suriye‘deki durum başta olmak üzere yaşanan uluslararası gelişmeler , geçtiğimiz hafta dolardaki yükselişi hızlandırmıştı. Merkez Bankası’nın faiz indirimlerini sürdürmesinin yanı sıra küresel piyasalardaki koronavirüs salgınına yönelik risk algısının artışı, dolar kuru üzerinde baskılara yol açmıştı.

Geçen hafta yüzde 1’in üzerinde yükselerek 9 ayın en yüksek seviyelerine çıkan dolar düşer mi, yükselir mi? Şu sıralar piyasaların en çok bu sorunun yanıtını arıyor. Peki dolar düşer mi yükselir mi? 3 Mart 2020 dolar ne kadar oldu? Bugün dolar, euro, sterlin fiyatları.

3 MART 2020 DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar, şubat ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 6,19’dan alıcı buluyor. Enflasyon şubatta yüzde 0,35 artarken, yıllık bazda yüzde 12,37 olmuştu.

EURO NE KADAR?

3 Mart 2020 euro fiyatı 6,87 TL civarında.

STERLİN NE KADAR?

Sterlin satış fiyatı ise 7,94’ÜN çok az altında.

DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ?

Ekonomi analistleri, bugün G7 liderlerinin telekonferans görüşmesinden gelecek haber ve açıklamaların izleneceğini, Suriye ile ilgili gelişmelerin de yine piyasa gündeminin odak noktasındaki yerini koruduğunu dile getiriyor.

Teknik açıdan doların 6,20’nin altında kalıcılık sağlanması durumunda 6,15 desteğinin görülebileceğini ifade eden uzmanlar, yükseliş ihtimaline karşılık da 6,25’in direnç konumunda izleneceğini belirtiyor.

Editör: TE Bilisim