Mahlepli Pilav tarifi, yapımı kolay tarifler listemizde yer alan tariflerden biri. Bugün hem göze hem damağa hitap edecek, birkaç malzemeden kolayca hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı bu lezzete sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 13 Temmuz 2020 Pazartesi günü için kolay yemek önerisi; Mahlepli Pilav Tarifi! Malzeme listesi ve Mahlepli Pilavnasıl yapılır sorusunun yanıtı yazımızda…

Bugün akşama ne pişirsem; Mahlepli Pilav Tarifi malzemeleri

Mahlepli Pilav Tarifi için gerekli olan malzemeler;

4 yemek kaşığı tereyağı

5 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı pirinç

1,5 tatlı kaşığı mahlep

1/2 çay kaşığı tarçın

1/2 çay kaşığı yenibahar (arzuya göre)

3 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 adet büyük boy havuç

250 gram dana kuşbaşı eti

3 su bardağı su

Mahlepli Pilavı Tarifi nasıl yapılır?

Mahlepli Pilav tarifini hazırlarken öncelikle 2 saat kadar sıcak tuzlu suda beklettiğiniz pirinçleri yıkama suyu berraklaşıncaya kadar soğuk suyla güzelce yıkayın ve fazla sularının süzülmesi için bir kenara alın.

Havucun kabuklarını soyun ve rendeleyin. Bir pilav tenceresinin içine tereyağı ve zeytinyağını alın. Eridiğinde üzerine havuçları ilave edin. Bir süre soteledikten sonra pirinçleri ekleyin ve pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurun. Pirinçler saydamlaştığında baharatlarını, kaynamakta olan suyunu ve tuzunu da ilave ederek karıştırın. Ardından kapağını kapatın ve kısık ateşte 10-15 dakika kadar suyunu çekip pişmesi için bırakın. Suyunu çekince ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.

Ayrı bir tavada az yağ ile etleri kavurun. Biraz tuz ve karabiberle tatlandırın. Demlenen pilavı servis tabağına alın, üzerine pişirdiğiniz etleri ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim