Türkiye’de koronavirüs salgınına ilişkin olumlu gelişmeler sürerken başta ABD ile Rusya olmak üzere birçok ülkede salgın hâlâ kritik seviyede. Bu da piyasalardaki risk algısını canlı tutuyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerin döviz piyasalarında büyük hareketlilik söz konusu.

Geçen ayı büyük yükselişle kapattıktan sonra mayısın ilk haftasında 7.2692 ile tüm zamanların rekorunu kıran dolar geride kalan haftada ise bir anda düşüşe dönmüştü.

DOLAR DÜN NE KADARDI?

Geçen haftanın tamamında düşen dolar, cuma günü bir önceki hafta kapanışına göre yüzde 2,6 değer kaybıyla 6,9018’den haftayı tamamladı. Doların dünkü efektif kuru alışta 6,8548 lira, satışta ise 6,8823 lira olarak gerçekleşmişti.

Peki bugün dolar düşer mi yükselir mi? 19 Mayıs 2020 dolar ne kadar oldu? İşte bugün dolar, euro, sterlin fiyatları ve dolar uzman yorumları.

Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 19 Mayıs altın fiyatları ne kadar? İşte cumhuriyet çeyrek altın fiyatı son durum ve uzman yorumları

İktisat

Habere Git

19 MAYIS 2020 DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar/TL, yeni haftanın ikinci günün düşüşle başladı ve şu sıralar bir öneki kapanışın 0,1 altında 6,8767’den işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro yüzde 0,7 azalışla 7,5280’de

STERLİN NE KADAR?

Sterlin/TL ise 8,4280’dan satılıyor.

Peki dolar uzman yorumları neler söylüyor?

DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ? UZMAN YORUMLARI

Piyasalardaki risk iştahı bir miktar pozitife dönse de dolar talebi üst seviyede olmaya devam ediyor. Koronavirüsün küresel ticarete mani olması, ülkelerin dolar cinsi gelir elde etmesine mani bir durum teşkil ediyor. Bu sebeple swap kanalı ile dolar temini oldukça önem arz ediyor. Bu durumda gelecek dolar miktarına bağlı olarak Türk Lirası da dahil olmak üzere yerel para birimleri güçlenebilir.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve karantina tedbirlerinin gevşetilmesine ilişkin haber akışı piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam edecek gibi. Teknik açıdan dolarda 6,79 seviyesi gündeme gelebilir.

19 MAYIS 2020 DÖVİZ FİYATLARI

Editör: TE Bilisim