Aile ve aile bireylerinin sağlıklı gelişimlerini sosyolojik, psikolojik, biyolojik, fizyolojik, kültürel her türlü alanda, normal fıtratı tehdit eden cinsel yönelim bozuklukları veya aileyi tehdit eden her türlü bireysel veya toplumsal sorunlara karşı çözüm üretme, toplumun en küçük yapı taşı olan aileyi korumak amacıyla proje oluşturma, çalışmaları uluslararası düzeye taşıyarak dünya ülkelerine örnek teşkil edecek başarılı çalışmalar ile aile ve aile bireylerinin sağlıklı gelişimini sağlamak, sağlıklı nesillerin yaşadığı bir toplum ve dünya oluşmasına çalışmak amacıyla kurulan Dünya Çakop, (Dünya Çocuk ve Aile Koruma Platformu) bünyesinde 55 önemli STK yı bir araya getirdi.

http://dunyacakop.com web sitesini ile ilgililere ulaşmayı hedefleyen platform, hayata geçirdikleri youtube kanalında eşcinselliğin nedenleri ve bu konuda deneyim yaşamış kişilerin videolarına yer vererek toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Dünya ÇAKOP son olarak, uzun yıllar ABD Eşcinsellik Üzerine Ulusal Araştırma ve Tedavi Birliği NARTH’ın başkanlığını yürüten ve 2017 yılında hayatını kaybeden Dr. Joseph Nicolosi nin bu konudaki görüşlerini aktardığı videoları ortaya çıkardı.

Yayınlanan videolarda, Dr. Joseph Nicolosi, eşcinselliğin kabullenilmesi gereken ve değiştirilemez bir durum olduğu fikrine ısrarla karşı çıkarak, bunun psikolojik tedavi ile ortadan kaldırılabileceğini belirtiyor.

Eşcinselliğin kesinlikle tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna vurgu yapan Dr. Joseph Nicolosi, görüşlerini şu şekilde aktardı:

https://www.youtube.com/channel/UCXrsg9S7O7fngdR3WKZcdMg

Editör: TE Bilisim