MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP Grup Toplantısından gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli’nin gündeminde Suriye sınırındaki gelişmeler, rejim ve destekçileri, Türkiye’de muhalefetin durumu gibi konular vardı.

Bahçeli’nin zaman zaman sert çıkışlar yaptığı konuşmasında MHP grubu sık sık alkışlarla karşılık verdi. İşte Bahçeli’nin son dakika açıklamalarından öne çıkanlar;

“Ülkemizin yararına olacak her hayırlı adım ve atılımın yanında akılla, sabırla yerimizi alırız. Dava, tarih, devlet ve millet aklını kullanıp gerekeni yaparız. Akılsız kişi bir avuç balçık gibidir. Akıl karanlık gecede bir meşale gibidir. Türkiye’nin içine çekilmek istendiği anafora aklın yolu, adaletin şuuruyla mukabele ve mücadele etmek ortak aklın, ortak iradenin gereğidir. Bu da birlik beraberliğin ortak paydası ile mümkündür.

“İNKAR ETMEK AKLA AYKIRIDIR”

Her vicdan sahibi insanımız ağır sorunlarla muhatap olduğumuzu teyit edecektir. Hiçbir sorunla devrilmeyeceğimiz de gerçektir. Dağ ne kadar yüce olursa olsun feraha erdirecek bir yol vardır. O yol da milletimizin ferasetidir. Yeter ki azim ve feraset ortaya çıksın.

Ülkemiz çok cepheli, çok yönlü bir mücadelenin içindedir. Bunu inkar etmek akla aykırıdır. Bekamızla doğrudan ilişkilidir.

Türk devleti hainlerin ensesindedir. Fırat Kalkanı, Barış Pınarı, Zeytin Dalı hainlerin koridorunu kesip atmıştır. Türkiye’nin neden Suriye’de veya Libya’da olduğunu sorgulayan küresel güçlere en azından asıl sizin ne işiniz var orada demek doğal hakkımızdır.

“ESAD GİTMEDEN BARIŞ GELMEYECEK”

Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yoktur. Haçlı donanmasının Akdeniz’e konuşlanmasından hangi sonuçları çıkarmalıyız? Mustafa AKıncı’nın sözleri Akdeniz’de yüzen karanlık emellerin deşifresidir. 1 milyon 200 bin Suriyeli evini terk etmiştir. Masumlar perişan zalimler pişkindir.

Esad akıl ev vicdan tutulması yaşayarak dünyanın gözü önünde kendi halkının canını almaktadır. İdlib’te can pazarı yaşanıyor. Rusya destekli Esad, inanç ve yaşama haklarına karşı affedilmesi imkansız suçlar işliyor. Esad gitmeden barış mumla aranacaktır.

TÜRKİYE’NİN ŞAKASI YOK

Anaların ağıtları bitmeyecek. Umutlar yeşermeyecektir. Gözlem noktalarımız taciz ve tahrik kıskacındadır. Esad direk Rusya da endirekt şekilde Türkiye’nin karşısında mevzilenmiştir. Hani Soçi mutabakatı? Rejim unsurlarının gözlem noktalarının gerisine bu ay sonuna kadar çekilmesi barış ortamı için mecburiyettir. Türkiye’nin şakası yoktur. Yeni şehit haberleri Esad’a pahalıya mal olur. Türk heyetinin Moskova’daki görüşmeleri makul bir hamle. Rejim unsurlarının geri çekilmesi kendi hayırlarına.

“ANADOLU İÇİN İDLİB’DEYİZ”

Biz İdlib’deysek bu Anadolu’nun savunulması içindir. Sayın Kılıçdaroğlu söyler misin, İdlib’de sıkışanlar kimlerdir. Esad’ın propagandasına alet olmaktan hiç mi vicdan azabı duymuyorsun? Nüfus kütüğünü Suriye Arap kütüğüne mi aldırdın? İdlib’de sıkışan yok ama sıkıştırılmak istenen ülkenin Türkiye olduğu nettir. Sen hangi işbirlikçinin fermanını okuyorsun? CHP’nin başındaki utanç vesikası Türk ve Türkiye düşmanlarının kadrosuna geçmiştir.

“RUSYA’YI 93 HARBİ’NDEN BİLİRİZ”

Rusya Federasyonu kriz siyasetini sınırlarımızda icra etmektedir. Herkese başka konuşan Rusya’yı hiçbir makyaj gizleyemez. İran desen Esad’ı Türkiye’ye kışkırtmayı iş edinmiştir. Rusya Devlet Başkanı Esad’ın yüzüne sıçrayan kanı süratle temizleyip aklanmalıdır. Kimse bize maval okumasın biz Rusya’yı 93 Harbi’nden biliriz. Biz Rusya’yı Yalta Konferansı’ndan biliriz.”

Editör: TE Bilisim