Great Place to Work, şirketlerin kurum kültürü inşa etme ve geliştirmeleri konusunda 30 yıla dayanan tecrübesiyle oluşturduğu Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesini açıkladı. 19 ülke, 3 binden fazla işletme ve yaklaşık 1,5 milyon çalışan kapsamında gerçekleştirilen araştırma sonucunda, çalışan odaklı yönetim anlayışını ve insan odaklı yaklaşımları öncelikli kılan, etkili yönetim anlayışını benimsemiş, yüksek güven kültürüne sahip şirketler belirlendi.

KUVEYT TÜRK 500 VE ÜZERİ ÇALIŞAN KATEGORİSİNE ADINI YAZDIRDI

Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesinde, 25 uluslararası şirketle birlikte 20-49 çalışan sayısı aralığına sahip 20 şirket, 50-499 çalışan sayısı aralığına sahip 50 şirket ve 500 ve üzeri çalışan sayısına sahip şirketler kategorisinde 30 şirket bulunuyor. Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesine bu yıl ilk kez dahil olan Kuveyt Türk, “500 ve üzeri çalışan sayısına sahip şirketler” kategorisinin 30. sırasına yerleşti. Avrupa’nın 19 ülkesi içinde ülkemizi temsil eden bankacılık sektörünün önemli şirketlerinden biri olan Kuveyt Türk, Nisan ayında açıklanan Great Place to Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2020 listesinde “500 ve üzeri çalışan sayısına sahip şirketler” kategorisinde birinci olurken “Finansın En iyi İşvereni” sektör özel ödülünü de almaya hak kazanmıştı.

KURUM KÜLTÜRÜ YATIRIM YAPAN ŞİRKET SAYISI ARTIYOR

Dünya çapında her yıl 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı analiz ederek en iyi işverenleri belirlediklerini ifade eden Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesini 18. kez açıklıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Avrupa’nın En İyi İşverenleri araştırmamıza geçen yıl 2 binin üzerinde şirket katılmıştı. Bu yıl katılımcı şirket sayısı 3 binin üzerine çıktı. Her yıl kurum kültürü ve kültür dönüşümü çalışmalarımızı genişleterek daha fazla çalışana ve şirkete dokunuyoruz. Çalışanı merkeze alan, takım ruhunu ve güveni ön plana çıkaran şirketler, ekonomik açıdan performanslarını daha ileri bir noktaya taşıyor. Bizler de şirketlere kurum kültürlerindeki aksiyon alanlarını belirlemeleri için ölçümleme yapıyor, bu ölçümlemeler sonrası yol haritamız ile destek olarak yüksek güven kültürü danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Ülkemizde de farklı sektörler ve büyüklükteki şirketlerin katılımına açık olan Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesi ve araştırması sürecine katılan şirketler, analizlerimiz neticesinde başarı elde etmeleri durumunda Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesine aday olabiliyorlar. İçerisinde bulunduğumuz araştırma yılına tüm şirketlerimizi davet ediyoruz. Önümüzdeki yıl daha fazla şirketimizi Avrupa listesinde görmek istiyoruz.” dedi.

ÇALIŞANA VERDİĞİMİZ DEĞERLE TÜRKİYE VE AVRUPA LİSTELERİNDE YER ALIYORUZ 

Nisan ayında açıklanan Great Place to Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2020 listesinde “500 ve üzeri çalışan sayısına sahip şirketler” kategorisinde birinci olarak üçüncü kez “Türkiye’nin En İyi İşvereni” seçildiklerini ve “Finansın En iyi İşvereni” sektör özel ödülünün de üst üste üçüncü kez sahibi olduklarını dile getiren Kuveyt Türk Katılım Bankası İnsan Kaynakları, Eğitim ve Kalite Grup Müdürü Semih Sel, Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesine de girmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları ekledi: ”Kurum kültürünü ayakta tutan ve geliştiren stratejilerle geleceğe sağlam adımlarla ilerliyoruz. Çalışan perspektifinden bakıldığında “önce çalışan” prensibiyle ‘harika bir iş yeri’ olarak görülmeyi her zaman önemsedik ve yönetim anlayışımızı bu yönde şekillendirdik. Kuveyt Türk olarak bu bakış açımızın Türkiye’de olduğu gibi, Avrupa’da da duyulması bizleri memnun ediyor.”

Great Place to Work hakkında:

Great Place To Work Enstitüsü, kurum kültürü konusunda uzmanlaşmış, 5 kıtada ve 60’tan fazla ülkedeki ofisiyle sektör ayrımı olmadan tüm ölçeklerdeki şirketlere mükemmel iş yerlerini inşa etmeleri, geliştirmeleri konusunda destek veren bir araştırma ve danışmanlık kurumudur. Great Place to Work, 30 yılı aşkın süredir dünya çapındaki en iyi işverenleri belirlemekte ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. En İyi İşverenler listeleri, işveren markasının duyurulması ve güçlendirilmesi için şirketler tarafından tercih edilen ve kabul görmüş bir araştırmadır. Enstitü’nün her yıl 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı dahil ettiği analizleri, kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı araştırma olma özelliğini taşımaktadır.

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. hakkında:

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş., kurulduğu 31 Mart 1989 tarihinden bu yana faizsiz finans alanında faaliyetlerini yürütmektedir. Kuveyt Türk, dinamik kurumsal yönetim anlayışıyla, müşterilerinin hizmetine sunduğu yenilikçi ürünleriyle ve yurt dışı açılımıyla katılım finansın gelişimine katkı sağlamaktadır. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleriyle ve yatırımcılarla buluşturan Kuveyt Türk, müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji-inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlarla sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir.

Editör: TE Bilisim