Türkiye’nin, sınır kapılarını açması sonrası Yunan güvenlik güçlerinin sığınmacılara yönelik insanlık dışı şiddeti sürerken Yunan faşistler de harekete geçti.

Daha önce Avrupa Parlamentosu’nda Türk bayrağını yırtarak alçak bir provokasyona imza atan Yunan ırkçı vekil Ioannis Lagos şimdi de sınır hattına gelerek göçmen kovalamaya başladı.

SINIRDA GECELEDİ

Geceyi, saat 00.40’ta geldiği Meriç Nehri kıyısında geçiren Lagos, sınırı korumak için bölgede olan silahlı gruplar ve güvenlik güçleriyle fotoğraf çektirdi. AP’nin ırkçı vekil, ülkesinin sınırına dayanan göçmenleri “yasa dışı cihatçılar” şeklinde tanımlarken, bunların yakalanarak Yunan yetkililere teslim edilmesi için bölgede olduğunu söyledi.

MÜLTECİ AVLAYANLAR “GERÇEK YUNAN”MIŞ

Milislere ve askerlere yardım etiğini söyleyen Lagos, bir radyoya yaptığı açıklamada, Yunan milisler arasında şimdiye dek benzeri görülmemiş bir atmosferin yaşandığını belirterek mülteci avına çıkan diğer faşistler “gerçek Yunan” ifadesini kullandı. Lagos tüm Yunanistan halkını da sınıra gelerek göçmenleri yakalamaya çağırdı.

Editör: TE Bilisim