Türkiye genelinde son yılların en kurak kış mevsimi yaşanırken bu durum barajlardaki su seviyesini kritik düzeye indirdi. 1 Aralık 2019 itibariyle İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı 35,60 olarak ölçüldü. Bu, son 10 yılın en düşük seviyesi olarak kayda geçti.

İSTANBUL’DA SU BİTİYOR MU?

Konuyla ilgili İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu’dan açıklama geldi. CNN Türk’te telefon bağlantısıyla canlı yayına katılan Mermutlu İstanbul’un 100 günlük suyu kaldığı iddialarını değerlendirdi. Kentin su ihtiyacının karşılandığı barajlarda şu an için 310 milyon metreküp suyun kaldığını belirten Mermutlu, “Küresel iklim değişikliği nedeniyle eskiden eylül-ekim aylarında aldığımız yağışları artık ancak kasım-aralık döneminde alabiliyoruz. Burada iki aylık bir kaybımız olur, onu kapatmak için tasarruf yapmamız gerekiyor, bunla ilgili vatandaşlarımızı uyaracak kamu spotu çalışmalarımız” sürüyor dedi.

ŞİMDİLİK SORUN YOK AMA…

İstanbul’da pazar günkü yağışlarda barajların 2 milyon metreküp civarında su aldığını ifade eden İSKİ Genel Müdürü Mermutlu, “İstanbul’da su bitmiyor, İstanbullular rahat olabilir” dedi.

Editör: TE Bilisim