Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/İstanbul

Kosova Halk Sağlığı Enstitüsü, kişinin daha koronavirüs yeni tipi Kovid-19’a yakalandığını aktararak toplam vaka sayısının 227’ye çıktığını belirtti. İyileşen hastaların artmasıyla toplam tedavi edilen kişi sayısı 38’e yükseldi. Ferizaj belediyesine yaptığı ziyarette Kosova Başbakanı Albin Kurti, ülkedeki halk sağlığı sektörünün tatmin edici düzeyde olmadığını, bu nedenle COVID-19 salgını önlemek için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Önümüzdeki haftaların kritik olduğunu ve herkesin olabildiğince basit ama çok önemli üç önleme önem verilmesi gerektiğini diyen Kurti, “Yani evde kal, temiz kal ve uzak dur.” ifadelerini kullandı. Kurti, Acil Mali Paketi’ne gazetecilerin de dahil edilmesi konusuna değineceğini vurguladı.

ARNAVUTLUK’TA 182 HASTA İYİLEŞTİ

Arnavutluk Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 ile ilgili son durumunu açıklarken ülkede 7 kişinin daha virüse yakalnadığını belirtti. Bu şekilde Arnavutluk’ta toplam vaka sayısı 416’ya ulaştı. Bakanlığın açıklamasında, şu ifaderlere yer verildi: “Şimdiye kadar, sağlık personelinin olağanüstü çabalarına rağmen 23 vatandaş bu hastalıkla savaşı kaybetti. Son 24 saat içinde iyileşenlerin listesine 17 hasta daha eklendi ve KOvid-19’dan tedavi edilenlerin sayısı 182’ye kadar getirildi.”

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, yaptığı açıkllamada, birlikte olmaları önemine vurgu yaparak, “İnsanlar ve devlet birlikte, savaşı sonuna kadar böyle olalım.” çağrısını yaptı.

BOSNA’DA NERETVA KANYONU KARANTİNADA

Bosna Hersek’te salgından en fazla insanın etkilendiği Hersek-Neretva Kantonu’nda bu sabahtan itibaren karantina uygulaması başlatıldı. Hersek-Neretva Kantonu sınırları içindekilerin ikamet yerleri dışına çıkması da yasaklandığı belirtildi. Kuzey Makedonya’daki en büyük iki siyasi partinin genel başkanları, röportaj yaptıkları gazetecide Kovid-19 tespit edilmesinin ardından kendilerini evlerinde tecrit etti. Makedonya’da 48 yeni koronavirüs vakası oldu. Toplam sayı 711’e ulaştı. Hırvatistan’da toplam vaka sayısı 1407’ye ulaşırken 20 kişi de öldü. Ülkede iyileşen kişi sayısı 219’a yükseldi. Koronavirüs ile ilgili bilgi arayan tüm vatandaşlar ve işletmeler için Başbakanlık İdarenin Modernizasyonu Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Koronavirus Bilgi Portalı açıldı. Başbakanlık İdarenin Modernizasyonu Müdürü Krasimir Bojanov tarafından tanıtıldı.

Editör: TE Bilisim