Ekiplerce aylardır yapılan tüm arama çalışmalarında Doku’ya ulaşılamayınca genç kızı su altında arama çalışmaları yaklaşık 1 hafta önce sonlandırıldı ancak ekiplerin genç kızı bulmak için su yüzeyinde ve kıyıdaki arama çalışmaları devam ediyor.

Gülistan Doku’ya ulaşmak için polis ve AFAD ekipleri bölgede Doku’nun bulunabileceği su yüzeyinde botlarla arama çalışması sürüyor. Bu çalışmalara zaman zaman askeri helikopterler de havadan destek veriyor.

Süleyman Soylu talimat verdi: Kayıp Gülistan için baraj boşaltılacak

Gündem

Habere Git

200 GÜN OLDU

Halen süren çalışmalar çerçevesinde genç kızın en son görüldüğü Dinar Deresi üzerindeki Sarı Saltuk Viyadüğü mevkisindeki suyun çekilip bu bölgede zeminde arama yapmak için Uzunçayır Baraj Gölü’nün kısmen tahliyesi için de yetkililere talimat verildi.

Genellikle bu tür durumlarda 1-2 haftalık aramalar sonrası çalışmalara son veren ekipler, genç kıza ulaşmak için sahadaki aktif arama çalışmalarını 200 gündür titizlikle sürdürüyor.

ÇATAKLI’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Tunceli’de kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’yu arama çalışmaları hakkında açıklama yaptı yaptı.

TAHLİYE BAŞLADI

Çataklı “Barajın boşaltılması yönünde bir talimat var, o yönde bir çalışma da pazartesi gününden itibaren başladı. Hedef, mümkün olduğu kadar barajın, en azından köprünün etrafındaki alanın kurutularak çalışmayı gözle de görülür bir şekilde sonuçlandırmaya gayret etmek. O sebeple teknik arkadaşlar da çalışıyorlar ama fiilen barajın boşaltılması çalışması başladı.” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Tunceli’de üniversitede okuyan kızları Gülistan Doku‘dan 5 Ocak’ta haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakır’dan gelerek 6 Ocak’ta emniyete kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Genç kızın arkadaşlarıyla görüşen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler, çalışma başlatmıştı.

Baraj gölünde arama yapan ekipler, genç kıza ait resmi evrak bulmuştu.

Editör: TE Bilisim