İzmir’de yaşayan 12 yaşındaki Muhammed Hakan Nayiş, başarısıyla herkesi şaşırtıyor. 2 yaşında okuma yazma öğrenen Muhammed, 4 yaşındayken anaokuluna başladı. Bakanlığın tanıdığı hak ile birinci sınıfa atlayan zekâ küpü Muhammed, ilkokulu ise 8 yaşında bitirdi. Atatürk Lisesi 1. sınıf öğrencisi olan Muhammed, yüksek zekâ seviyesi nedeniyle kendisinden 2-3 yaş büyük öğrencilerle eğitim görüyor.

PROJESİ MEB’E ÖRNEK OLDU

Yüksek zekâ seviyesi ve çok çalışması sebebiyle lise 1 derslerinin bile kendisine hafif geldiğini söyleyen Muhammed Hakan Nayiş, “3 sene önce ‘Çocukların Dilinden Çocuklar Anlar’ projem vardı. 7. sınıftayken 4. sınıflara matematik dersleri vermiştim. Bu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve İzmir Valiliği’nin onayıyla olmuştu. Projemi Milli Eğitim Bakanlığı örnek aldı. Öğretmenler için akran öğreticiliği el kitabı hazırlandı. 14 yaşında üniversiteye başlayacağım. Uzay bilimleri, mühendislik, astronomi, mimarlık ve tıp gibi alanlar ilgimi çekiyor. Birkaç dalı birlikte okumak istiyorum. NASA’da çalışmak hayalim” dedi.

“ÇOCUKLARIN DİLİNDEN ÇOCUKLAR ANLAR”

Muhammed Hakan Nayiş’in ‘Çocukların Dilinden Çocuklar Anlar’ projesi kapsamında verdiği derslere katılan BİLSEM öğrencisi Mehmet Alp Aküzüm (9), “Muhammed Ağabey bizlerin dilinden çok iyi anlıyor. Daha anlaşılır ve bizim anlayacağımız şekilde anlatıyor. Öğretmen olarak ve bir abi olarak bizlere bir yol gösteriyor, yol açıyor. Ondan aldığımız takviye dersleri daha kolay anlıyoruz ve çok verimli oluyor” dedi.

Editör: TE Bilisim