Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşıma tepki geldi.

“EN AĞIR ŞEKİLDE LANETLİYORUM”

Twitter’dan tepkisini dile getiren Bakan Gül, şu ifadeleri kullandı: ”Başak Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımı kınıyor, bu ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetliyorum. Bir insanın onuru, iffet ve haysiyeti her şeyin üzerindedir. Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır.”

KİMLİĞİ BELİRLENEN ŞAHIS GÖZALTINDA

Öte yandan, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada, söz konusu paylaşımı yapan şüphelinin kimliğinin belirlendiği ve hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Paylaşımın ardından harekete geçen Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ”Söz konusu paylaşımlarda bulunan ve kimliği tespit edilen şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, soruşturma aşamaları hassasiyetle takip edilmektedir” açıklaması yapıldı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Başlatılan soruşturmada adının baş harfleri M.V., olduğu belirlenen gözaltına alındı. Soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim