Yurt içi uçak seferleri durduruldu mu, uçak seferleri iptal mi edildi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam açıkladığı yeni corona virüsü (COVİD-19) tedbirleri dahilinde yurt içi seyahatlerine getirilen kısıtlamaların detayları merak konusu oldu. Vatandaşlar yurt içi uçak seferleri iptal mi edildi sorusuna yanıt arıyor. THY ve Pegasus’tan yapılan duyuruda konunun detayları hakkında verilen bilgiler araştırılıyor. Peki Uçak seferleri iptal mi oldu? Yurt içi uçak seferleri iptal mi edildi? Pegasus ve THY’den açıklamanın detayları yazımızda!..

Uçak seferleri iptal mi oldu? Yurt içi uçak seferleri iptal mi edildi? Pegasus ve THY’den açıklama!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen seyahat kısıtlaması doğrultusunda Türk Hava Yolları (THY), tüm yurt dışı yolcu seferlerini durdurduğunu açıkladı. Uçak seferleir iptal mi edildi konusunda araştırma yapan okurlarımız için konunun detayları şöyle;

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi iç hat seferlerine ilişkin ise yaptığı açıklamada, bugün (28 Mart Cumartesi) 23.59’dan itibaren İstanbul ve Ankara’dan bazı büyükşehirler ile sınırlandırıldığını duyurdu.

Ekşi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘Korona virüsü ile mücadele kapsamında, tüm yurt dışı yolcu seferlerimiz durdurulmuştur. İç hat seferlerimiz CUMARTESİ 23.59’dan itibaren İstanbul ve Ankara’dan bazı büyükşehirler ile sınırlandırılmıştır’ ifadelerini kullandı.

Pegasus Havayolları tarafından coronavirüs tedbirleri çerçevesinde getirilen sefer düzenlemelerine ilişkin verilen bilgilendirmede de şöyle denildi;

Tüm Yurt İçi Uçak Seferleri İptal ve Bilet İşlemleri Hakkında

Korona virüsü için alınan ilave tedbirler doğrultusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile 28.03.2020 tarihinden 30.04.2020 tarihine kadar tüm yurt içi seferlerimiz iptal edilmiştir.

Değerli Misafirimiz,

Korona virüsü (Kovid-19) için alınan ilave tedbirler doğrultusunda Sivil Havacilik Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile 28.03.2020 tarihinden 30.04.2020 tarihine kadar tüm yurt içi uçak seferleri iptal edilmiştir.

25.03.2020 tarihinde yayınlanan SHY-Yolcu yönetmeliğine istinaden Koronavirüs (COVID-19) nedeniyle iptal olan seferler için bilet işlemleri aşağıdaki gibi düzenlenecektir.

Ücretsiz Açığa Alma işlemi:

Uçak Seferleri İptal durumu nedeniyle doğan ücretsiz açığa alma işleminizi flypgs.com ve Pegasus Mobil Uygulaması üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz.

– Ücretsiz açığa alma ücretsizdir.

– Açık biletinizi 1 yıl süreyle dilediğiniz rotada kullanabilirsiniz.

– Açık biletinizi kullanmadığınız takdirde uçuş yasakları kalktıktan 2 ay sonra ÜCRETSİZ İADE hakkına sahip olursunuz.

Ücretsiz Değişiklik işlemi:

İptal olan uçuşlarınızdan doğan ücretsiz değişiklik işleminizi sadece 0 (850) 250 67 02 numaralı çağrı merkezimizi arayarak gerçekleştirebilirsiniz.

– 26 mart 2020 ve öncesinde alınan biletlerde cezasiz ve ücret farkı ödemeden 27 Mart 2021 tarihine kadar dilediğiniz bir uçuşla degisiklik yapabilirsiniz.

– 26 mart 2020 tarihinden sonra alınacak biletlerde seferin iptal olması halinde değişiklik cezası ödemeden sadece varsa yeni biletle arasındaki ücret farkını ödeyerek değişiklik yapabilirsiniz.

Ücretsiz İade işlemi:

İptal olan uçuşlarınızdan doğan ücretsiz iade işleminizi sadece 0 (850) 250 67 02 numaralı çağrı merkezimizi arayarak gerçekleştirebilirsiniz.

– 25.03.2020 tarihinde yayınlanan SHY-Yolcu yönetmeliğine istinaden Koronavirüs (COVID-19) nedeniyle iptal olan seferler için iade ödemenizi karşılıklı uçuş yasakları kalktıktan 2 ay sonra alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim