ATV ekranlarında izleyicisiyle buluşmaya devam eden Kim Milyoner Olmak İster’de yine birbirinden ilginç ve zorlu sorular yer alıyor. Yarışmacıların doğru yanıta ulaşmak için ter döktüğü ilginç ve yanıltıcı soruları ekran başındaki izleyiciler de büyük ilgiyle takip ediyor. Yarışmada sorulan bir soru Nedjem ismiyle ilgili oldu. Sorunun ardından vatandaşlar ‘Nedjem ne demek, Nedjem anlamı nedir’ gibi soruların yanıtını araştırmaya başladı.

11 Nisan 2020 akşamı Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısına yöneltilen soru, Nedjem adında bir kedi hakkında oldu. Guinness Dünya Rekorları’na göre MÖ 1400’lerde Mısır’da yaşayan ve tarihte adı bilinen en eski kedi olan ‘Nedjem’in adının anlamı hangisidir? sorusu yarışmacıya soruldu. Sorunun ardından yarışmayı izleyen seyirciler Nedjem ne demek sorusunun yanıtını merak etmeye başladı. İşte detaylar…

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında katılımcıya, Nedjem adının anlamı hangisidir? sorusu yöneltildi. Tarih: 11 Nisan 2020. Doğru Cevap ise C şıkkıdır: Şeker

Nedjem ne demek, anlamı ne?

Guinness Dünya Rekorları’na göre MÖ 1400’lerde Mısır’da yaşayan ve tarihte adı bilinen en eski kedi olan ‘Nedjem’in adının anlamı Şeker olarak bilinir. Tarihte bir kedi adı olarak ilk defa verilen Nedjem, tatlı anlamında kullanılmaktadır.

Ayrıca Vikipedi’de yer alan bilgiye göre, Nedjem, II. Firavun Amenhotep’in oğlu, Onsekizinci hanedanının eski bir Mısır prensi idi. (Kaynak)

Kedilere isim verme durumu Nedjem ile başlamış olabilir. Kedilerin isimlerini algıladığı söylenmektedir. Etraflarında çıkan seslerin arasından kendi isimlerini duyduklarında tanıma özellikleri ile bilinirler. Öyle ki, Bristol Üniversitesinde, insan – hayvan etkileşimi uzmanı biyolog John Bradshaw, kedilerin öğrenme becerisinin köpeklerinkinden daha gelişmiş olduğunu ortaya koydu. (Kaynak)

Nedjem işaret dilinde nasıl söylenir?

Editör: TE Bilisim