Otobüsler bugün ücretsiz mi? Toplu taşımalar çalışıyor mu? gibi sorular işe gitme durumundaki olan vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Bilindiği üzere Resmi Gazete’de yer alan karara göre sağlık çalışanları, 30 Haziran 2021 tarihine kadar ulaşım araçlarından ücretsiz olarak faydalanacak. Fakat bugünü resmi tatil olması nedeniyle diğer meslek alanlarında çalışan vatandaşlar otobüslerin ücretsiz olup olmadığını merak ediyor. Peki, Otobüsler bugün ücretsiz mi? Toplu taşımalar çalışıyor mu?

OTOBÜSLER BUGÜN ÜCRETSİZ Mİ?

Bugün otobüsler ücretsiz değil. Resmi Gazete’de yer alan karara göre sağlık çalışanları, 30 Haziran 2021 tarihine kadar ulaşım araçlarından ücretsiz olarak faydalanacak.

TOPLU TAŞIMALAR ÇALIŞIYOR MU?

Şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metrobüs, metro, otobüs, dolmuş, taksi vb.) sürücü ve görevlileri yılbaşı günü yasaktan muaftılar. Bu yüzden yılbaşı günü taksiler ve otobüsler çalışacak.

KOLLUK KUVVETLERİNE TAM MESAİ

Genelgeye göre; başta kolluk kuvvetleri olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlar yılbaşında “tam mesai” çalışacak.

Konaklama tesisleri ve kiralık villa benzeri yerler dahil olmak üzere hiçbir mekanda yılbaşı partisi/kutlama organizasyonu yapılmasına izin verilmeyecek, bu yönde denetimler sıkılaştırılacak.

SOKAK HAYVANLARINA ÖZEL ÖNLEM

81 ilde Valilikler ve kaymakamlıklar bünyesindeki Hayvan Besleme Gruplarınca, gerek kış mevsimi gerekse sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde gerekli tedbirler alınacak.

Editör: TE Bilisim