Sosyal medyada, okuduğu felsefe kitaplarıyla ilgili yaptığı yorumlarla bütün dikkatleri üzerine çeken 10 yaşındaki Atakan Kayalar’ın videosunu paylaşan spiker, moderatör, yayın danışmanı Fethi Çağıl, minik çocukla ilgili kamuoyuna seslendi.

“AKLIMIN UCUNDAN GEÇMEZDİ”

Atakan Kayalar ile yeni çıkan kitaplara göz atmak için girdiği kitabevinde tanıştıklarını anlatan Çağıl, sosyal medyada kitap okunması konusunda farkındalık oluşturmak için zaman zaman paylaşımlarda bulunduğunu aktararak “Atakan ile tanışınca da yine aynı amaçla videosunu çekerek hesabımda paylaştım . Bu kadar etkileşim alacağını, bu kadar izleneceğini inanın aklımın ucundan bile geçirmedim.” dedi.

“SİLMEYİ BİLE DÜŞÜNDÜM”

Paylaşımının ardından sosyal medyada bu olayın “kurgu olduğu” yönünde iddiaların ortaya atılmasından da büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Fethi Çağıl, şunları söyledi: “Bu olay 10 yaşındaki bir çocuğun medyada, magazinsel olarak kullanılabileceğini, magazine malzeme edilebileceğini de bana düşündürttü. Buna da çok üzüldüğümü ifade etmek isterim. Etkileşim çoğaldığı andan itibaren videoyu silmeyi bile düşündüm. Ama sonradan dedim ki (Silmeyeyim, silersem başka yorumlar da yapılabilir).”

“TÜKETMEYELİM”

Çocuk için her şeyin çok iyi olmasını dileyen Çağıl, paylaştığı video üzerine yorumlar yapan kişilere ise şu çağrıda bulundu: “Zaten dünya tüketim toplumu oldu, insanı tüketmeyelim. Benim oradaki paylaşmak istediğim sadece farkındalıktı. Ben Atakan’ın Youtube kanalı olduğunu da gördüm, üzüldüm. Kesinlikle şunun altını çizmek istiyorum: Olayı çok farklı noktalara çekmek istiyorlar. 10 yaşında bir çocuk bu. Ben uzman değilim, uzmanlar karar verecektir ama insan insanın aynasıdır, dostudur, yardımcısıdır. Bunu ilk paylaşan, viral olacak şekilde çok kişi tarafından izlenecek şekilde ona neden olan birisi olarak ızdırabımı ifade etmek istiyorum: Tüketmeyelim ne olur. Yanlış yerlere kanalize etmeyelim. Yanlış şekilde değerlendirmeyelim. Binlerce direkt mesaj, binlerce yorum, hakaretler, küfürler… Ben de insanım. Ne için paylaştığımı biliyorum. Tüketmeyelim.”

Editör: TE Bilisim