Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/İstanbul

Kosova’da koronavirüs yeni tipi olan Kovid-19’a dün öğle saatlerine kadar 36 daha yakalanırken toplam vaka sayısını 423’e getirdi. Ülkede, 70 yaşlarında bir vatandaşın ölmesinin ardından vefat eden hasta sayısı 10’a ulaştı. Kosova’da, Kovid-19’dan 71 kişi de iyileşti.

“KOSOVA’YLA DAYANIŞMAMIZI SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ İÇİN MUTLUYUZ”

Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, Türkiye Büyükelçisi Çağrı Sakar ve TİKA Priştine Koordinatörü Hasan Burak Ceran ile birlikte muhtaç aileler için gıda paketlerinin dağıtımını organize etti. Başkan Ahmeti’nin dün yaptığı açıklamda şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Türkiye Cumhuriyeti dayanışma içinde bize katılıyor. Zor anlarda dostlar ortaya çıkar. Bugün 370 gıda paketi ile başlıyoruz. ‘Başlıyoruz’ diyorum çünkü TİKA ve Türkiye’nin yardımları durmak bilmiyor.”

Türkiye’nin bu süreçte yurt dışındaki dostlarıyla da dayanışmasını sürdürdüğünü vurgulayan Sakar, “Geçtiğimiz günlerde Kosova dahil olmak üzere Balkanlardaki dostlarımıza yardımlarımızı ilettik. Bugün de TİKA’mızla Kosova’yla dayanışmamızı sürdürdüğümüz için mutluyuz.” dedi.

ARNAVUTLUK’TA KARANTİNAYI İHLAL EDENLERE 15 YIL HAPİS

Arnavutluk’ta Coronavirus’tan etkilenen kişi sayısı 500’ü aştı. Sağlık Bakanı, Parlamento’dan Ogerta Manastirliu, bugüne kadar 518 vakanın doğrulandığını söyledi. Ülkede, ölü sayısı 26’ya çıktı. İyileşen hasta sayısı da 227’ye yükseldi. Arnavutluk Meclisi’nde Hukuk Komisyonu, oy çokuluğuyla enfeksiyon ve ölüm kaynağı olarak karantinayı ihlal eden herkes için cezalara indirin getirdi. Yeni yasaya göre, Hukuk Komisyonu, cezayı 5 yıl hapis cezasından 3 yıla kadar hapis cezasına indirmeye karar verdi. Ancak yayılma virüsü başkalarının hayatına ciddi bir şekilde zarar verirse veya bir başkasının ölümüne neden olursa, cezalar 10 ila 15 yıla kadar çıkabilir. Değişiklikler 8 Nisan’da Meclise sunuldu ve Perşembe günkü oturumda oylanması bekleniyor.

MAKEDONYA’DA OHAL’E DEVAM

Kuzey Makedonya Devlet Başkanı Stevo Pendarovski, dün basın toplantısında, olağanüstü durumun ülkede koronavirüs durumundan dolayı 30 gün daha devam edeceğini duyurdu. Pendarovski, Anayasanın olağanüstü halin devam etmesine izin vermediğini, ancak yeni bir teklifle yeni bir olağanüstü hal ilan edeceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim