Timebalkan’nın haberine göre, Bogorodica dini bayramını kutlamak üzere gittiği Eğri Dere’deki Yoakim Osogovski Manastırında açıklamalarda bulunan Başbakan Zoran Zaev, “Şimdilik SDSM’nin, referanduma yönelik kampanya için ne kadar para harcayacağına dair bir projeksiyona sahip değil, ancak bu amaçla bütçede harcanacak tüm paralar sadece ve sadece medya alanı kiralaması için olacak” ifadelerini kullandı.

“REFERANDUM GENEL SEÇİMLER GİBİ DEĞİL”

Referandum kampanyası için meclisten verilecek paraların milletvekillerine verilecek paralar olmadığını söyleyen Zaev, milletvekillerinin referandumda “Evet” ya da “Hayır” kampanyasına katılacaklarına göre dağıtılacağını açıkladı.

Kendi partisi olan SDSM’nin referanduma birçok siyasi parti koalisyonu ile katılacağını kaydeden Başbakan Zoran Zaev, kampanya bütçesinden SDSM’nin alacağı miktarın koalisyona bağlı olacağını belirterek, “300-400 bin euro’dan fazla bir bütçe gerekeceğine inanmıyorum.

Referandum, genel seçimler gibi değil ve kampanya için çok fazla harcamaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ BAKANINDAN İKİ GÜNLÜK ZİYARET

Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov, dün ve bugün Brüksel’de iki günlük çalışma ziyaretinde bulunuyor. Dimitrov dün NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rouz Gotemoler ile görüştü.

İkilinin Makedonya ve NATO arasındaki işbirliğini ve İttifaka üyelik için ülkenin katılım süreci çerçevesinde Makedonya Cumhuriyeti tarafından yapılan hazırlıkları konuştu.

Dimtrov, referandum süreci ile ilgili de bilgi vermesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim