FOX TV’de yayınlamaya başlayan Kurşun adlı dizide başarılı oyuncu Engin Altan Düzyatan’ın canlandırdığı Orhan Atmaca karakterinin hayat hikayesi, izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Dizinin takipçileri, yayınlamaya başlamasının ardından ‘Kurşun dizisindeki Orhan Atmaca kimdir?’ ve ‘Gerçek hayattaki hikayesi nedir?’ sorularını sıkça araştırmaya başladı. Peki FOX TV’nin sevilen dizisi Kurşun’daki Orhan Atmaca kimdir? İşte Kurşun dizisindeki Orhan Atmca’nın gerçek hayat hikayesi!..

KURŞUN DİZİSİ 3. BÖLÜM FRAGMANI YAYINLANDI

Kurşun dizisindeki Orhan Atmaca kimdir?

‘Kurşun’ dizisi, 1970’li yıllarda İstanbul’da adalet arayan bir savcı olan Orhan Atmaca ile Burçin Terzioğlu’nun canlandırdığı, kalemine güvenen hırslı gazeteci Leyla Devrim’in yer altı dünyasına karşı birlikte verdiği mücadeleyi anlatıyor.

1970 yılında Sultanahmet’teki bir adalet sarayı odasında kurulu, gözü kara ve bildiği yoldan asla şaşmayan daha yolun başında bir savcı olan Orhan Atmaca. Karşısında kara tahta, maktûlün gencecik bir kızın fotoğrafı asılı. Genç kadın, bir mebusun oğlu Serdar Önal tarafından canice öldürülüyor. Orhan Atmaca, aldığı tehditlere ve göz dağlarına rağmen Serdar’ın yargılanma sürecini başlatıyor. Ama bu cinayet görünenden fazlası. Orhan’ın dönüşüm hikayesi de böylece başlıyor. Zamanla, adalete inanan bir adamdan adım adım karanlığa yol alan bir adam ortaya çıkıyor…

Orhan Atmaca karakterini başarılı oyuncu Engin Altan Düzyatan canlandırıyor. TRT 1’de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisindeki oyunculuğu ile büyük beğeni toplayan başarılı oyuncu Engin Altan Düzyatan, 26 Temmuz 1979 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan sanatçı, 2001’de İstanbul’a gelerek oyunculuk hayatına başlamıştır. Engin Altan Düzyatan aynı zamanda, Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Teknikleri Master Programını da tamamlamıştır.

Bir Avuç Deniz filminde sergilediği başarılı performansı ile 2012’de ‘Los Angeles Movie Awards’da ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülüne layık görülen sanatçı, Kenter Tiyatrosu ile Anna Karenina ve DOT ile Kürklü Merkür oyunlarında yer aldı. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda ‘Dar Ayakkabı İle Yaşamak’ oyununun yönetmenliğini yapan Düzyatan, Canlı Para ve 3’te 3 adlı Tarih Yarışması programının da sunuculuğunu yaptı.

Kurşun dizisinde Orhan Atmaca karakterini canlandıran Engin Altan Düzyatan 2014 yılında, Türkiye Şampiyonu milli kayakçı Neslişah Alkoçlar ile hayatını birleştirdi.

Editör: TE Bilisim